A Slumber did my Spirit Seal Class 9 MCQ Questions with Answers English Poem 10

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided A Slumber did my Spirit Seal Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

Q1.What was the name of the girl whom the poet loved.

(a) Pussy
(b) Lucy
(c) Tarsy
(d) None

Answer: (b) Lucy


Q2.Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?

(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross Ms.
(d) William Wordsworth

Answer: (d) William Wordsworth


Q3.What has happened to Lucy?

(a) she has died
(b) she is sick
(c) she is missing
(d) none of the above

Answer: (a) she has died


Q4.Does Lucy feel the touch of earthy life now?

(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer: (b) no


Q5.What is the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’ about?

(a) the death of a loved one
(b) the birth of a loved one
(c) the wedding of a loved one
(d) all of the above

Answer: (a) the death of a loved one


Q6.Who is ‘She’ in the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?

(a) the poet’s wife
(b) the poet’s daughter
(c) an imaginary child named Lucy
(d) none of the above

Answer: (c) an imaginary child named Lucy


Q7.What sealed the poet’s spirit?

(a) a joke
(b) a victory
(c) a slumber
(d) a prize

Answer: (c) a slumber


Q8.What did the poet never feel before Lucy’s death?

(a) death
(b) any kind of fear
(c) love
(d) life

Answer: (b) any kind of fear


Q9.What is the Rhyming scheme of the poem?

(a) abcd
(b) aabbccdd
(c) ababcdcd
(d) free verse

Answer: (c) ababcdcd


Q10.What was Lucy doing after her death?

(a) coming to poet’s dreams
(b) was disturbing
(c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(d) all

Answer: (c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation


Q11.How did the poet feel after his beloved’s death?

(a) grief stricken
(b) happy
(c) burdenfree
(d) all

Answer: (a) grief stricken


Q12.What was the poet taking for granted?

(a) his beloved’s life
(b) everything
(c) life
(d) all

Answer: (a) his beloved’s life


Q13.What is Lucy not able to feel after death?

(a) nothing
(b) touch of time spent on the earth
(c) feelings
(d) poet’s feelings

Answer: (b) touch of time spent on the earth


Q14.What is this poem about?

(a) it is dedicated to the poet’s beloved
(b) dedicated to questions of life and death
(c) dedicated to love
(d) none

Answer: (a) it is dedicated to the poet’s beloved


Q15.What type of child was Lucy?

(a) sweet
(b) rough
(c) ugly
(d) all of the above

Answer: (a) sweet


Q16.What does Lucy do now?

(a) moves all around along with the earth
(b) sleeps peacefully
(c) sing songs
(d) all of the above

Answer: (a) moves all around along with the earth


Q17..What does Lucy move with

(a) rocks
(b) stones
(c) trees
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q18.What does Slumber mean in the poem?

(a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life
(b) sleep
(c) deep sleep
(d) none

Answer: (a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Poem 10 A Slumber did my Spirit Seal with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English Poem A Slumber did my Spirit Seal MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.