Articles Multiple Choice Questions set 1

Are you guys looking for Articles MCQs Questions for Articles MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Articles MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Articles MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. They usually spend their holidays in __ mountains.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: the


Q2. He has always been __ very good boy.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer:a


Q3. My __ teacher’s name is William.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer:no article


Q4. Do you remember __ girl that we saw last night?

A.a
B.an
C.the
D.no article

Answer: the


Q5. I live on __ Washington Street.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: no article


Q6. How much money do you want? Give me __ 10 dollars.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: no article


Q7. Her cousin has __ very good job.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: a


Q8. I love living in this __ city.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: no article


Q9. __ food that you cooked was very good!

A. a
B. An
C. The
D. No article

Answer: The


Q10. Someone call __ policeman!

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: a


Q11. Generally speaking, __ boys are physically stronger than girls.

A. a
B.an
C. the
D.no article

Answer: no article


Q12. I live in __ London.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: no article


Q13. This is __ best Mexican restaurant in the country.

A. a
B.an
C. the
D.no article

Answer: the


Q14. Someone call __ police!

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: the


Q15. I’ve been waiting for __ long time.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: a


Q16. __ only jazz musician I like is Miles Davis.

A. A
B. An
C. The
D. No article

Answer: The


Q17. Bill enjoys reading __ mystery novels.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: the


Q18. __ cell phones do not cause cancer.

A. A
B. An
C. The
D. No article

Answer: No article


Q19. She is __ only person here that speaks Japanese.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: the


Q20. What does he do? He sells __ cars.

A. a
B. an
C. the
D. no article

Answer: no article


Articles MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Articles PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Articles Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.