Artificial Intelligence Online Test – Set 03

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. ART (Automatic Reasoning Tool) is designed to be used on:

(A) LISP machines
(B) Personal computers
(C) Microcomputers
(D) None of the above

Answer: (A) LISP machines


Q2. The symbols used in describing the syntax of a programming language are

(A) 0
(B) {}
(C) “”
(D) <>

Answer: (D)


Q3. Prior to the invention of time sharing, the prevalent method of computer access was:

(A) Batch processing
(B) Telecommunication
(C) Remote access
(D) All of the above

Answer: (A) Batch processing


Q4. In LISP, the addition 3 + 2 is entered as

(A) 3 + 2
(B) 3 add 2
(C) 3 + 2 =
(D) (+ 3 2)

Answer: (D) (+ 3 2)


Q5. A series of AI systems developed by Pat Langley to explore the role of heuristics in scientific discovery.

(A) RAMD
(B) BACON
(C) MIT
(D) DU

Answer: (B) BACON


Q6. A.M. turing developed a technique for determining whether a computer could or could not demonstrate the artificial Intelligence,, Presently, this technique is called

(A) Turing Test
(B) Algorithm
(C) Boolean Algebra
(D) Logarithm

Answer:(A) Turing Test


Q7. In LISP, the atom that stands for “true” is

(A) t
(B) ml
(C) y
(D) Time

Answer: (A) t


Q8. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the variation in speech patterns among different speakers?

(A) Continuous speech recognition
(B) Isolated word recognition
(C) Connected word recognition
(D) Speaker-dependent recognition

Answer: (D) Speaker-dependent recognition


Q9. A Personal Consultant knowledge base contains information in the form of:

(A) Parameters
(B) Contexts
(C) Production rules
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q10. A mouse device may be:

(A) Electro-chemical
(B) Mechanical
(C) Optical
(D) Both (b) and (c)

Answer:(D) Both (b) and (c)


Q11. In a rule-based system, procedural domain knowledge is in the form of:

(A) Production rules
(B) Rule interpreters
(C) Meta-rules
(D) Control rules

Answer: (A) Production rules


Q12. Seymour Papert of the MIT AI lab created a programming environment for children called:

(A) BASIC
(B) LOGO
(C) MYCIN
(D) FORTRAN

Answer:(B) LOGO


Q13. Weak AI is

(A) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer
(B) A set of computer programs that produce output that would be considered to reflect intelligence if it were generated by humans
(C) The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer
(D) None of the above

Answer: (C) The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer


Q14. An AI system developed by Daniel Bobrow to read and solve algebra word problems

(A) SHRDLU
(B) SIMD
(C) BACON
(D) STUDENT

Answer: (D) STUDENT


Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.