Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Special programs that assist programmers are called:

(A) Heuristic processors
(B) Symbolic programmers
(C) Intelligent programming tools
(D) Program recognizers

Answer: (C) Intelligent programming tools


Q2. Which kind of planning consists of successive representations of different levels of a plan?

(A) Hierarchical planning
(B) Non-hierarchical planning
(C) Project planning
(D) All of the above

Answer: (A) Hierarchical planning


Q3. An expert system differs from a database program in that only an expert system:

(A) Contains declarative knowledge
(B) Contains procedural knowledge
(C) Features the retrieval of stored information
(D) Expects users to draw their own conclusions

Answer: (B) Contains procedural knowledge


Q4. The first widely-used commercial form of Artificial Intelligence (Al) is being used in many popular products like microwave ovens, automobiles and plug in circuit boards for desktop PCs. It allows machines to handle vague information with a deftness that mimics human intuition. What is the name of this AI?

(A) Boolean logic
(B) Human logic
(C) Fuzzy logic
(D) Functional logic

Answer: (C) Fuzzy logic


Q5. Programming a robot by physically moving it through the trajectory you want it to follow is called:

(A) Contact sensing control
(B) Continuous-path control
(C) Robot vision control
(D) Pick-and-place control

Answer: (B) Continuous-path control


Q6. If the English Philosopher Thomas Hobbes could be called ‘grandfather’ of artificial intelligence, then who could be called its father?

(A) A.M. Turning
(B) John McCarthy
(C) Allen Newell
(D) Herbert Simon

Answer: (A) A.M. Turning


Q7. Shaping teaching techniques to fit the learning patterns of individual students is the goal of:

(A) Decision support
(B) Automatic programming
(C) Intelligent computer-assisted instruction
(D) Expert systems

Answer: (C) Intelligent computer-assisted instruction


Q8. The conference that launched the AI revolution in 1956 was held at:

(A) Dartmouth
(B) Harvard
(C) New York
(D) Stanford

Answer: (A) Dartmouth


Q9. Texas Instruments Incorporated produces a low-cost LISP machine called:

(A) The Computer-Based Consultant
(B) The Explorer
(C) Smalltalk
(D) The Personal Consultant

Answer: (B) The Explorer


Q10. What was originally called the “imitation game” by its creator?

(A) The Turing Test
(B) LISP
(C) The Logic Theorist
(D) Cybernetics

Answer: (A) The Turing Test


Q11. When a top-level function is entered, the LISP processor do/does

(A) It reads the function entered
(B) It evaluates the function and the function’s operands
(C) It prints the results returned by the function
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q12. In LISP, the function (copy-list )

(A) Returns a new list that is equal to by copying the top-level element of
(B) Returns the length of
(C) Returns t if is empty
(D) None of the above

Answer: (A) Returns a new list that is equal to by copying the top-level element of


Q13. The primary method that people use to sense their environment is:

(A) Reading
(B) Writing
(C) Speaking
(D) Seeing

Answer:(D) Seeing


Q14. To invoke the LISP system, you must enter

(A) AI
(B) LISP
(C) CL (Common Lisp)
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.