Automation System CS Questions Answers – Set 02

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The integrated circuit:

(A) Often is called a “chip”
(B) Led to the development of the transistor
(C) Has revolutionized electronics
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q2. Which of the following are kinds of instructions?

(A) Input
(B) Arithmetic
(C) Conditional branching
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q3. Which type of digitizer measures a wave travelling at the speed of sound?

(A) Electrostatic
(B) Sonic
(C) Caparitive
(D) None of the above

Answer: (B) Sonic


Q4. The hardware device Jhat acts as both a switching and connecting unit is called a(n):

(A) Concentrator
(B) RS-232C port
(C) Multiplexer
(D) Communications processor

Answer: (C) Multiplexer


Q5. A process controller:

(A) Can interface to digital and analog I/O
(B) Is useful in a continuous process control application
(C) Can solve a PID process control equation easily
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q6. High-level languages:

(A) Are “procedure-oriented”
(B) Are very difficult to use
(C) Cannot be used with automatic systems
(D) Require knowledge of the computer design

Answer: (A) Are “procedure-oriented”


Q7. The refresh-vector CRT uses which of the following techniques?

(A) The beam constantly travels across the screen to turn on/off a series of pixels
(B) Makes changes on the image by increasing the anode voltage
(C) Uses an electron gun to continuously flood the surface of the tube
(D) Creates images on the screen by scanning straight-line vectors between selected points

Answer: (D) Creates images on the screen by scanning straight-line vectors between selected points


Q8. How is the integral mode implemented on a digital controller?

(A) The digital controller cannot handle integral mode
(B) The error is divided into discrete amounts
(C) The error signal is summed over a discrete time interval and accumulated by the controller
(D) All of the above

Answer: (C) The error signal is summed over a discrete time interval and accumulated by the controller


Q9. Many things can be done to minimize downtime loss. Identify two of them.

(A) Establish a user forum program
(B) Stock critical spare parts
(C) Provide an extra workstation
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q10. Localizing an object in an image and selectively analyzing the object in a series of redundant layers is referred to as the:

(A) Turing test
(B) Pyramid
(C) Gaussian pyramid
(D) Maxwell pyramid

Answer: (C) Gaussian pyramid


Q11. Standard computer control products:

(A) Are available off the shelf
(B) Are very expensive and not cost effective
(C) Do not exist yet
(D) All of the above

Answer:(A) Are available off the shelf


Q12. Having compatibility and commonality in and between vendors’ equipment is called:

(A) Registration
(B) Standardization
(C) Integration
(D) Networking

Answer: (B) Standardization


Q13. The main activity(ies) of Designer in CAD is/are:

(A) Control of the design process in information distribution
(B) Application of creativity, ingenuity and experience
(C) Organization of design information
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q14. What is proportional control?

(A) It has a discrete output for each error value
(B) The controller output varies continuously over a range
(C) The gain is independent of offset error
(D) None of the above

Answer: (B) The controller output varies continuously over a range


Q15. Which of the following devices would be classified as a robot by the Robot Institute of America?

(A) Automobile
(B) Pick-and-place manipulator
(C) Artificial hand
(D) All of the above

Answer: (B) Pick-and-place manipulator


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.