Automation System Multiple Choice Questions Set – 13

We hope the given computer science MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on computer science. If you have any queries related to computer science MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.


Q1. A discrete parts process is:

(A) The same as a continuous process except a different controller must be used
(B) Often encountered in manufacturing
(C) Normally a repetitive series of operations
(D) Both (b) and (c)

Answer: (A) The same as a continuous process except a different controller must be used


Q2. Straight-line operations:

(A) Must be limited to two per workpiece
(B) Must be parallel to one of the axes of the coordinate system
(C) Can include diagonal cuts if they aren’t curved
(D) None of the above

Answer: (B) Must be parallel to one of the axes of the coordinate system


Q3. Which industry is the leading user of robots?

(A) Chemical industry
(B) Automobile industry
(C) Electronic industry
(D) Shipping industry

Answer: (B) Automobile industry


Q4. Flexible manufacturing allows for:

(A) Factory management
(B) Automated design
(C) Tool design and tool production
(D) Quick and inexpensive product changes

Answer:(D) Quick and inexpensive product changes


Q5. The two major categories of software are: application software and

(A) System software
(B) UNIX software
(C) High-level languages
(D) CAD software

Answer: (A) System software


Q6. Which device does the general population associate most with automation?

(A) Flexible manufacturing
(B) Robots
(C) Numerical control machine
(D) Computer graphics workstation

Answer: (B) Robots


Q7. A disadvantage of Numerical Control (NC) is:

(A) The computer is not reliable
(B) The tape and tape reader are not reliable
(C) One operator is needed for each machine
(D) The machine tool can easily overheat

Answer: (B) The tape and tape reader are not reliable


Q8. The reliability life cycle of a product:

(A) Has three distinct rates of failure
(B) Cannot be predicted
(C) Stays constant with environmental conditions
(D) None of the above

Answer: (A) Has three distinct rates of failure


Q9. The raster CRT eliminates:

(A) Flicker and slow update
(B) Slow update only
(C) Flicker only
(D) Has no effect

Answer: (A) Flicker and slow update


Q10. Productivity is defined as:

(A) Number of items manufactured per day
(B) Output per man-hour of labour
(C) Cost per day
(D) Cost per unit

Answer: (B) Output per man-hour of labour


Q11. Resolution in a CRT refers to:

(A) The speed at which the monitor can accept data from the computer
(B) The number of phosphor dots that react when hit by the electron beam
(C) The number of addressable elements on the tube
(D) The number of pixels in each square centimeter

Answer:(C) The number of addressable elements on the tube


Q12. Flood guns bombard the phosphor surface of the tube in which one of the following types of CRT technology?

(A) Direct view storage tube
(B) Raster scan CRT
(C) Refresh-vector CRT
(D) Stroke CRT

Answer: (A) Direct view storage tube


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.