Automation System Objective Questions & Answers – Set 03

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The lowest form of computer language is called:

(A) FORTRAN
(B) BASIC
(C) Machine language
(D) COBOL

Answer: (C) Machine language


Q2. In order to combat foreign competition, U.S. companies are:

(A) Automating
(B) Ignoring the situation
(C) Seeking import tariffs
(D) Decreasing the salaries

Answer: (A) Automating


Q3. The processing, which normally consists of a small computer with one or more peripheral devices, connected via a high-speed line to the large control computer is known as

(A) On-line processing
(B) Remote-terminal processing
(C) Batch mode processing
(D) Intelligent terminal Processing

Answer: (D) Intelligent terminal Processing


Q4. Relay ladder logic is used in a PC because:

(A) It is impossible to write a control program for a machine in any other logic
(B) It is the best industrial control language ever developed
(C) Most industrial control personnel are familiar with relay ladder logic diagrams and this is the easiest for them to use
(D) All of the above

Answer: (C) Most industrial control personnel are familiar with relay ladder logic diagrams and this is the easiest for them to use


Q5. Most data transmission in the future will be:

(A) Digital bit stream encoded data
(B) Analog in nature
(C) Carried over metallic telephone lines
(D) All of the above

Answer: (A) Digital bit stream encoded data


Q6. A microprocessor is:

(A) Controlled by a program
(B) An integrated circuit
(C) Relatively inexpensive
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and:

(A) Intelligence
(B) Vertical dimension
(C) Resolution
(D) Buffer size

Answer: (C) Resolution


Q8. Light sensors:

(A) Cannot be used a s limit switches
(B) Come in a wide variety of mounting styles
(C) Work in direct sunlight
(D) Never use infrared light as light source

Answer: (B) Come in a wide variety of mounting styles


Q9. If the present value in a timer in the TI510 is 8, how many milliseconds is required from the time the timer is started until the output is enabled?

(A) 18.0
(B) 133.36
(C) 149.88
(D) 1275.41

Answer: (B) 133.36


Q10. The steady-state error is:

(A) Independent of the type of input
(B) A function of the transient response
(C) Zero for all inputs to type-1 systems
(D) Decreased by increasing gain

Answer:(D) Decreased by increasing gain


Q11. One of the following is not considered a method of input control in a CAD system.

(A) Joystick
(B) Programmable function box
(C) Plotter
(D) Touch terminal

Answer: (C) Plotter


Q12. D/A (digital to analog) conversion:

(A) Results in a binary code as the final output
(B) Has to be sampled at 1/2 the highest input frequency
(C) Must be fed through a filter to reproduce the original signal accurately
(D) Both (b) and (c)

Answer: (C) Must be fed through a filter to reproduce the original signal accurately


Q13. When one must sell a project to management, the most important document he or she can produce is a:

(A) Method for financing the project
(B) Summary of the problem
(C) Project evaluation
(D) Procedure for purchase

Answer: (C) Project evaluation


Q14. The insect type robot Attila is a more competent version of the robot Genghis an weights 1.7 kg. What is the number of microprocessors carried by its body?

(A) 10
(B) 15
(C) 25
(D) 33

Answer: (A) 10


Q15. When a computer fetches an instruction, the binary code representing the instruction appears on the:

(A) I/O address bus
(B) Memory data bus
(C) Input data bus
(D) Output data bus

Answer: (B) Memory data bus


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.