Automation System Practice Test – Set 09

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A set of well-defined procedures based on mathematical and geometric formulas for solving a problem in a finite number of steps is called:

(A) A permutation
(B) An algorithm
(C) Arithmetic logic
(D) A geometric model

Answer: (B) An algorithm


Q2. Analog and digital controllers:

(A) Cost the same to build
(B) Accept the same input signals
(C) Can be changed with equal case
(D) None of the above

Answer: (D) None of the above


Q3. Which part of the system performs the “housekeeping” chores?

(A) Operating system
(B) Compiler
(C) Interpreter
(D) Translator

Answer: (A) Operating system


Q4. A favourable reason for automation is to:

(A) Decrease throughput
(B) Raises assembly cost
(C) Perform difficult operations
(D) Increase number of operations

Answer: (C) Perform difficult operations


Q5. Most current PC CAD systems are used for producing:

(A) Solids modeling
(B) 2-D drawings
(C) Circuit simulation
(D) Finite element analysis

Answer: (B) 2-D drawings


Q6. The Ziegler-Nichols method:

(A) Is a graphical solution method
(B) Can be used to determine gain factors of a PI loop
(C) Is a method of control
(D) Both (a) and (b) above

Answer:(D) Both (a) and (b) above


Q7. Skipping every other line and picking up the skipped lines on the second pass is called:

(A) Interlacing
(B) Refresh-vector
(C) Raster-scan
(D) Stroke writing

Answer: (A) Interlacing


Q8. Which of the following is a graphical output device?

(A) Dot-matrix Printer
(B) Plotter
(C) Laser Printer
(D) Line Printer

Answer: (B) Plotter


Q9. Microcomputer-based control systems

(A) Will just keep their present capability
(B) Will have more standard industrial application software available in the future
(C) Will tend to increase in cost
(D) All of the above

Answer: (B) Will have more standard industrial application software available in the future


Q10. A thermistor:

(A) Is a pressure sensing device
(B) Has a voltage output
(C) Measures temperature
(D) None of the above

Answer: (C) Measures temperature


Q11. Which of the following elements can be used with a TI510 FC?

(A) Drum timer
(B) Metronome
(C) Cymbal timer
(D) Flashing light

Answer: (A) Drum timer


Q12. Robots can increase productivity because:

(A) They do not take a vacation
(B) They do not get tired
(C) Production quality is uniform
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. A LISP environment consists of a language, a programming environment and:

(A) Random-access storage
(B) A processor
(C) A large address
(D) A set of functions

Answer: (D) A set of functions


Q14. The addition of __ can reduce processing time.

(A) A buffer
(B) An EPROM
(C) A converter
(D) A co-processor

Answer:(D) A co-processor


Q15. The power source that drives the manipulator can be:

(A) Pneumatic
(B) Electric
(C) Hydraulic
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.