Automation System Quiz Questions – Set 11

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The formula for memory capacity is:

(A) MC = N/2
(B) MC = 2/N
(C) MC = N squared
(D) MC -2 to the Nth power

Answer: (D) MC -2 to the Nth power


Q2. What two methods are available to build electronic continuous control?

(A) Analog and mechanical
(B) Pneumatic and analog
(C) Analog and digital
(D) All of the above

Answer: (C) Analog and digital


Q3. Semiconductor devices:

(A) Are less reliable than electromechanical components
(B) Usually have a very short MTBF (mean time between failure)
(C) Have a very short infant mortality period
(D) None of the above

Answer: (C) Have a very short infant mortality period


Q4. Speech recognition:

(A) Will never be used in industrial controls
(B) Is already widely used in industrial controls
(C) Will be used in more applications as the technology matures
(D) None of the above

Answer: (C) Will be used in more applications as the technology matures


Q5. There are several procedures you can implement to provide maximum security. The most important of these is:

(A) Do not leave training manuals unsecured
(B) Run regular simulated tests using TARP (testing of Applications Recovery Planes)
(C) Verify the reputation of the people installing your system
(D) Do not allow unbonded service people to work on your equipment

Answer: (B) Run regular simulated tests using TARP (testing of Applications Recovery Planes)


Q6. Three different aspects of color are used to define specific colors. They are hue, saturation, and:

(A) Value
(B) Gray scale
(C) Shading
(D) None of the above

Answer: (A) Value


Q7. The difference between a high-technology and a medium-technology robot is the:

(A) Speed of movement
(B) Range of motion of the robot
(C) Accuracy of the robot
(D) Complexity of the task it can perform

Answer: (D) Complexity of the task it can perform


Q8. Vision sensors:

(A) Will remain very costly
(B) Can not improve much in the next decade
(C) Will more closely match the capabilities of the human eye
(D) All of the above

Answer: (C) Will more closely match the capabilities of the human eye


Q9. Which method is frequently used, especially in the early stages of design?

(A) The iterative design method
(B) The direct method
(C) The design selection method
(D) None of the above

Answer: (A) The iterative design method


Q10. The SKETCHPAD system

(A) Consisted of an cathode-ray oscilloscope driven by a Lincoln Tx2 computer where by graphical information was displayed on the screen
(B) Is used for interactive Graphics
(C) Is expensive because it is sophisticated and make demands on the power and resources of the computer
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q11. In raster-scan color monitors, color can be intensified by:

(A) Grouping the phosphor dots in a circular pattern
(B) Having each electron gun controlled by a composite signal
(C) Using an in-line gun arrangement with a solid metal mesh
(D) Having each electron gun controlled by separate signal

Answer: (D) Having each electron gun controlled by separate signal


Q12. Actuators are used to:

(A) Sense an object
(B) Activate a chemical
(C) Make a mechanical movement
(D) All of the above

Answer: (C) Make a mechanical movement


Q13. The computer graphics system called SKETCHPAD was demonstrated at

(A) Massachusetts Institute of Technology in 1963
(B) Imperial college of Science and Technology, London, 1973
(C) University of Aston, Birmingham, 1960
(D) Cranfield Institute of Technology, London, 1962

Answer: (A) Massachusetts Institute of Technology in 1963


Q14. Compared to humans, machines:

(A) Can make more complex decisions based on unexpected circumstances
(B) Can work in harsher environments
(C) Make fewer errors
(D) Both (a) and (c) above

Answer: (D) Both (a) and (c) above


Q15. Using a microcomputer as a controller allows:

(A) Faster cycle time
(B) Simpler mechanical hardware
(C) More self diagnostics of the machine operation
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.