Bihar GK Questions SET-4

Here you will find GK MCQ Questions for Bihar GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Bihar GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Bihar GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Who wrote the book “The Last Mughal” ?

[A] Bahadur Shah Zafar II
[B] Masum Shah
[C] Lord Curzon
[D] William Daryample

Correct Answer: D [William Daryample]


Q2.In which year, Bihar Agricultural College was established?

[A] 1930
[B] 1915
[C] 1970
[D] 1908

Correct Answer: D [1908]


Q3.Which place in Patna was chosen to break the salt law on 16 April 1930?

[A] Bikram
[B] Bakhtiyarpur
[C] Makoma
[D] Nakhaspind

Correct Answer: D [Nakhaspind]


Q4.Who among the following was mainly known for his love songs and prayers for Shiva?

[A] Vidyapati
[B] Nagarjun
[C] Ramavriksha Benipuri
[D] Kedar Nath Mishra ‘Prabhat’

Correct Answer: A [Vidyapati]


Q5.At which place, “Dhruva Dal” was founded by the Youth of Bihar to counter the British Rule?

[A] Siwan
[B] Danapur
[C] Katihar
[D] Bhagalpur

Correct Answer: C [Katihar]


Q6.In which district of Bihar, Bovine population is highest?

[A] Nalanda
[B] Siwan
[C] Patna
[D] Jamui

Correct Answer: C [Patna]


Q7.Who was the first ruler to merge Kalinga with the Magadha empire?

[A] Chandragupta Maurya
[B] Bimbisara
[C] Ashoka
[D] Mahapadma Nanda

Correct Answer: D [Mahapadma Nanda]


Q8.At which of the following places in Bihar, the mausoleum of Sufi Saint Shah Daulat, commonly known as “choti dargah” is located at ?

[A] Maner
[B] Patna
[C] Hajipur
[D] Jehanabad

Correct Answer: A [Maner ]


Q9.Name the first batch of women pilot included in Indian Navy ?

[A] Lt. Divya Sharma
[B] Lt. Shubhangi Swaroop
[C] Lt. Shivangi
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q10.“Sumangali” is sung during which social event?

[A] Marriage
[B] Child Birth
[C] Sowing
[D] None of the above

Correct Answer: A [Marriage]


Q11.Dhamma is the Prakrit form of the Sanskrit word Dharma. Which of the following was Ashoka’s Dhamma?

[A] War Code
[B] Administrative code
[C] Code of Ethics
[D] None of the above

Correct Answer: C [Code of Ethics]


Q12.Nakti Bird Sanctuary is located in which district of Bihar?

[A] Jamui
[B] Aurangabad
[C] Bhojpur
[D] Darbhanga

Correct Answer: A [Jamui]


Q13.At which place in Bihar, inscriptions associated with Sri lankan Monk Mahanaman II were found at ?

[A] Munger
[B] Bhagalpur
[C] Barabar caves
[D] Bodhgaya

Correct Answer: D [Bodhgaya]


Q14.Where in Bihar, the remains of a Buddhist carpet building has been found ?

[A] Banka
[B] Bodhgaya
[C] Nalanda
[D] Vaishali

Correct Answer: A [Banka]


Q15.During which social event/occasion, Lagni Raag is sung in Bihar?

[A] Marriage
[B] Child Birth
[C] Holi
[D] Ramnavami

Correct Answer: A [Marriage]


Bihar GK

Bihar GK Questions SET-1
Bihar GK Questions SET-2
Bihar GK Questions SET-3
Bihar GK Questions SET-4
Bihar GK Questions SET-5
Bihar GK Questions SET-6
Bihar GK Questions SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Bihar GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Bihar GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.