Biology GK Question SET-3

Here you will find GK MCQ Questions for Biology GK Question with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Biology GK Question. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Biology GK Question. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.In human body, the main target of antidiuretic hormone is ?

[A] Heart
[B] Kidney
[C] Liver
[D] Spleen

Correct Answer: B [ Kidney]


Q2.Amflora is a genetically modified __?

[A] Rose
[B] Potato
[C] Lotus
[D] Tomato

Correct Answer: B [Potato]


Q3.Which of the following Vitamin is required for Normal Blood Circulation ?

[A] Vitamin A
[B] Vitamin K
[C] Vitamin D
[D] Vitamin E

Correct Answer: B [Vitamin K]


Q4.Japanese encephalitis is a disease caused by __ ?

[A] Virus
[B] Protozoa
[C] Bacteria
[D] Fungi

Correct Answer: A [Virus]


Q5.The term “Halitosis” denotes which among the following?

[A] Bad hearing
[B] bad breathe
[C] Baldness
[D] Excessive Sweating

Correct Answer: B [bad breathe]


Q6.Two newborn identical (monozygotic) twins without any genetic mutation or abnormalities will have the identical __:

1.Gender
2.Fingerprints
3.DNA
Choose the correct option from the codes given below:
[A] Only 1 & 2
[B] Only 2 & 3
[C] Only 1 & 3
[D] 1, 2 & 3

Correct Answer: C [ Only 1 & 3]


Q7.Normal Human blood pressure is

[A] 110/110
[B] 120/70
[C] 120/80
[D] 140/60

Correct Answer: C [120/80]


Q8.Prophase, metaphase, anaphase & telophase are the stages of which of the following process?

[A] Mitosis / Meiosis
[B] Asexual reproduction
[C] sexual reproduction
[D] Cell metabolism

Correct Answer: A [Mitosis / Meiosis]


Q9.Cobalt is a component of which of the following Vitamins?

[A] Vitamin A
[B] Vitamin D
[C] Vitamin E
[D] Vitamin B12

Correct Answer: D [Vitamin B12]


Q10.The Bovine spongiform encephalopathy (BSE) is commonly known as _?

[A] Foot & Mouth Disease
[B] Mad Cow Disease
[C] Fog fever
[D] Creutzfeldt-Jakob disease

Correct Answer: B [Mad Cow Disease]


Q11.Consider the following differences between biosimilars and generics:

1.While generics are made of complex chemical synthesis, biosimilars are simple structure made of living cells.
2.Biosimilars are usually higher in purity and potency compared to generics.
Which of the above is/are correct statements?

[A] Only 1
[B] Only 2
[C] Both 1 & 2
[D] Neither 1 nor 2

Correct Answer: D [ Neither 1 nor 2]


Q12.In which among the following organ, “Bowman’s Capsule” is found?

[A] Liver
[B] Kidney
[C] Heart
[D] Small intestine

Correct Answer: B [Kidney]


Q13.Digestion is not a function of which of the following ?

[A] Biotin
[B] Pepsin
[C] Renin
[D] None of the above

Correct Answer: A [Biotin]


Q14.In which of the following Cloaca which is the posterior opening that serves as the only such opening for the intestinal, reproductive and urinary tracts is present?

[A] Aves only
[B] Aves & Amphibians
[C] Aves, Amphibians and Reptiles
[D] Pisces, Aves, Amphibians & Reptiles

Correct Answer: C [Aves, Amphibians and Reptiles]


Q15.Which among the following is the correct meaning of Phyllotaxy?

[A] Classification of plants as per the leaves structure
[B] The manner of arrangement of leaves in stem or branch
[C] The manner the leaves fall from the branches
[D] The anatomy of leaves in angiosperms

Correct Answer: B [The manner of arrangement of leaves in stem or branch]


Biology GK

Biology GK Question SET-1
Biology GK Question SET-2
Biology GK Question SET-3
Biology GK Question SET-4
Biology GK Question SET-5
Biology GK Question SET-6
Biology GK Question SET-7

We hope the given MCQ Questions for Biology GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Biology GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.