Books and Authors GK Questions SET-1

Here you will find GK MCQ Questions for Books and Authors GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Books and Authors GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Books and Authors GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Who wrote the book New Dimensions of India’s Foreign Policy?

[A] Atal Bihari Vajpayee
[B] Abdul Kalam Azad
[C] Amit Chaudhuri
[D] Raghuram Rajan

Correct Answer: A [Atal Bihari Vajpayee]


Q2.Who wrote the book By God’s Decree?

[A] Kapil Dev
[B] Sachin Tendulkar
[C] Rahul Dravid
[D] Virat Kohli

Correct Answer: A [Kapil Dev]


Q3.Who wrote the book Hind Swaraj?

[A] Sardar Patel
[B] Mahatma Gandhi
[C] Jawaharlal Nehru
[D] Sarojini Naidu

Correct Answer: B [Mahatma Gandhi]


Q4.Who wrote the book The White Tiger?

[A] Aravind Adiga
[B] Salman Rushdie
[C] Vikram Seth
[D] Amitav Ghosh

Correct Answer: A [Aravind Adiga]


Q5.Who wrote the book Milkman?

[A] Anna Burns
[B] Margret Atwood
[C] Hilary Mantel
[D] None of the above

Correct Answer: A [Anna Burns]


Q6.Who wrote the book India Wins Freedom?

[A] Akhilesh Tilotia
[B] Amitav Ghosh
[C] Abdul Kalam Azad
[D] A. B. Vajpayee

Correct Answer: C [Abdul Kalam Azad]


Q7.Who wrote the book Area of Darkness?

[A] Amitav Ghosh
[B] V. S. Naipaul
[C] Vikram Seth
[D] Khushwant Singh

Correct Answer: B [V. S. Naipaul]


Q8.Who wrote the book Kora Kagaz?

[A] Anita Desai
[B] Amrita Pritam
[C] Arundhati Roy
[D] Kiran Desai

Correct Answer: B [Amrita Pritam]


Q9.Who wrote the book The Algebra of Infinite Justice?

[A] Anita Desai
[B] Kiran Desai
[C] Arundhati Roy
[D] Ashapurna Devi

Correct Answer: C [Arundhati Roy]


Q10.Which of the following writers received a joint Booker Prize in 2019?

[A] Margaret Atwood and Bernardine Evaristo
[B] Hilary Mantel and Anna Burns
[C] Arundhati Roy and Kiran Desai
[D] None of the above

Correct Answer: A [Margaret Atwood and Bernardine Evaristo]


Q11.Which of the following books have been written by Abul Fazal?

[A] Ain-i-Akbari
[B] Akbar-Nama
[C] Both of them
[D] None of them

Correct Answer: C [Both of them]


Q12.Who wrote the book Broken Wings?

[A] Meira Kumar
[B] Indira Gandhi
[C] Sushma Swaraj
[D] Sarojini Naidu

Correct Answer: D [Sarojini Naidu]


Q13.Who wrote the book The Immortals of Meluha?

[A] Amish Tripathi
[B] Amit Chaudhuri
[C] Amitav Ghosh
[D] None of the above

Correct Answer: A [Amish Tripathi]


Q14.Who wrote the book Plague?

[A] Samuel Beckett
[B] V. S. Naipaul
[C] Albert Camus
[D] None of the above

Correct Answer: C [Albert Camus]


Q15.Which of the following books have been written by Margret Atwood?

[A] The handmaid’s tale
[B] The testaments
[C] The blind assassin
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Books and Authors GK

Books and Authors GK Questions SET-1
Books and Authors GK Questions SET-2
Books and Authors GK Questions SET-3

We hope the given MCQ Questions for Books and Authors GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Books and Authors GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.