Books and Authors GK Questions SET-3

Here you will find GK MCQ Questions for Books and Authors GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Books and Authors GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Books and Authors GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Who wrote the book Gita Rahasya?

[A] Lala Lajpat Rai
[B] Bhagat Singh
[C] Bal Gangadhar Tilak
[D] Sarojini Naidu

Correct Answer: C [Bal Gangadhar Tilak]


Q2.Who wrote the book Panchtantra?

[A] Kalidas
[B] Vishnu Sharma
[C] Tulsidas
[D] Prem Chand

Correct Answer: B [Vishnu Sharma]


Q3.Who wrote the book Saheb Bibi Golam?

[A] Bhishm Sahni
[B] Prem Chand
[C] Amrita Pritam
[D] Bimal Mitra

Correct Answer: D [Bimal Mitra]


Q4.Who wrote the book Arthashastra?

[A] Kautilya
[B] Abul Fazal
[C] Tulsiram
[D] None of the above

Correct Answer: A [Kautilya]


Q5.Who wrote the book Eternal India?

[A] Indira Gandhi
[B] Sarojini Naidu
[C] Sushma Swaraj
[D] Mahatma Gandhi

Correct Answer: A [Indira Gandhi]


Q6.Who wrote the book Rajatarangini?

[A] Kalhana
[B] Kalidas
[C] Prem Chand
[D] Gulzar

Correct Answer: A [Kalhana]


Q7.Who wrote the book A Tale of Two Cities?

[A] Charles Dickens
[B] Charles Darwin
[C] Cervantes
[D] Albert Camus

Correct Answer: A [Charles Dickens]


Q8.Who wrote the book Ashtadhyayi?

[A] Tukaram
[B] Panini
[C] Kautilya
[D] None of the above

Correct Answer: B [Panini]


Q9.Who wrote the book India-From Midnight to the Millennium?

[A] Amartya Sen
[B] Sashi Tharoor
[C] Abhijeet Banerjee
[D] None of the above

Correct Answer: B [Sashi Tharoor]


Q10.Which of the following books have been written on Amitav Ghosh?

[A] The Shadow Lines
[B] The Imam and the Indian
[C] The Hungry Tide
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q11.Who wrote the book Origin of Species?

[A] Charles Dickens
[B] Shakespeare
[C] Charles Darwin
[D] Samuel Taylor Coleridge

Correct Answer: C [Charles Darwin]


Q12.Who wrote the book Anandmath?

[A] Rabindranath Tagore
[B] Mahatma Gandhi
[C] Bankim Chandra Chatterjee
[D] B. R. Ambedkar

Correct Answer: C [Bankim Chandra Chatterjee]


Q13.Who wrote the book Gora?

[A] V. S. Naipaul
[B] Vikram Seth
[C] Bankim Chandra Chaterjee
[D] Rabindranath Tagore

Correct Answer: D [Rabindranath Tagore]


Q14.Which of the following books have been written by Anita Desai?

[A] Fasting, Feasting
[B] Games at Twilight
[C] Journey to Ithaca
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q15.Who wrote the book One Night at the Call Centre?

[A] V. S. Naipaul
[B] Chetan Bhagat
[C] Vikram Seth
[D] Amitav Ghosh

Correct Answer: B [Chetan Bhagat]


Books and Authors GK

Books and Authors GK Questions SET-1
Books and Authors GK Questions SET-2
Books and Authors GK Questions SET-3

We hope the given MCQ Questions for Books and Authors GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Books and Authors GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.