Common Error Detection Set – 1 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Ram was / senior to / Sam in college.

A. Ram was
B. senior to
C. Sam in college
D. No Error

Answer : No Error


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Either Nemmu or Mennu / are in the wrong; / both can / certainly never be.

A. Either Nemmu or Mennu
B. are in the wrong;
C. both can
D. certainly never be
E. No Error

Answer : are in the wrong;


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Ramu is the elected leader / and also a person / who we all / can confide in.

A. Ramu is the elected leader
B. and also a person
C. who we all
D. can confide in
E. No Error

Answer : No Error


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
If you saw / the amount of Samosas / he consumed at breakfast this morning,/ you would understand why he is so over-weight.

A. If you saw
B. the amount of Samosas
C.he consumed at breakfast this morning,
D. you would understand why he is so over-weight
E. No Error

Answer : the amount of Samosas


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Everyone of the students / has bought / his / identity card.

A. Everyone of the students
B. has bought
C. his
D. identity card
E. No Error

Answer : Everyone of the students


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
I have / two sister-in-laws / whose husbands / are all well settled.

A. I have
B.two sister-in-laws
C.whose husbands
D. are all well settled
E. No Error

Answer : two sister-in-laws


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Mr Alexgander / has purchased / new furnitures from Metro-Mall.

A. Mr Alexgander
B. has purchased
C. new furnitures from Metro-Mall
D. No Error

Answer : new furnitures from Metro-Mall


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
It was him / who came / running / into the classroom.

A.It was him
B. who came
C. running
D. into the classroom
E. No Error

Answer : It was him


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
None of two girls / who were present / appeared to be inclined / to listen to sane advice.

A. None of two girls
B. who were present
C.appeared to be inclined
D. to listen to sane advice
E.No Error

Answer : None of two girls


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
The gambling stall / was a grand success / because almost everyone / tried their luck.

A.The gambling stall
B. was a grand success
C. because almost everyone
D. tired their luck
E. No Error

Answer : tired their luck


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
As our room was / upstairs, so we/ didn’t hear him.

A. As our room was
B. upstairs, so we
C. didn’t hear him
D. No error

Answer : upstairs, so we


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
The doctor said / that patient / should not have wasted / before coming for help.

A.The doctor said
B.that patient
C. should not have wasted
D. before coming for help
E. No Error

Answer : that patient


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
I told him / the story / in details / to make him understand it fully.

A. I told him
B.the story
C.in details
D. to make him understand it fully.
E. No Error

Answer : in details


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Last year / many people / died from cholera epidemic.

A. Last year
B. many people
C. died from cholera epidemic
D.No Error

Answer : No Error


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
The capital of Yemen / is situating / 2190 meters above / the sea level.

A. The capital of Yemen
B.is situating
C.2190 meters above
D. the sea level
E. No Error

Answer :is situating


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Everyone knows / that the leopard is / faster / of all animals.

A. Everyone knows
B. that the leopards is
C. faster
D. of all animals
E. No Error

Answer : of all animals


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Little water / that was left / in the bottle was not enough / to quench the thirst of two persons.

A. Little water
B. that was left
C. in the bottle was not enough
D.to quench the thirst of two persons
E. No Error

Answer : No Error


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
There are / no conducted tours / for tourist to visit all the / important places.

A. There are
B.no conducted tours
C. for tourist to visit all the
D. important places
E. No Error

Answer : for tourist to visit all the


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
In my youth / I used to / visit / Sharma’s and Chawla’s company.

A. In my youth
B. I used to
C. visit
D. Sharma’s and Chawla’s company
E. No Error

Answer : Sharma’s and Chawla’s company


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Cattles / were grazing / in the meadows / near our farm.

A.Cattles
B. were grazing
C. in the meadows
D. near our farm.
E.No Error

Answer : Cattles


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.