Common Error Detection Set – 10 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If I will have the time / I shall try and make it / to the zoo this afternoon.

A. If I will have the time
B. I shall try and make it
C. to the zoo this afternoon
D. No error

Answer : If I will have the time


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They left / their luggages / at the railway station.

A. They left
B.their luggages
C.at the railway station
D. No error

Answer : their luggages


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If I were him, / I would have taught / those cheats a lesson.

A. If I were him,
B.I would have taught
C. those cheats a lesson
D. No error

Answer : If I were him,


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I fail to understand / why he replied in negative / when the proposal was in his favour.

A. I fail to understand
B. why he replied in negative
C. when the proposal was in his favour
D. No error

Answer : I fail to understand


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The test will not need / more than one and half hour / to finish.

A. The test will not need
B. more than one and half hour
C. to finish
D. No error

Answer : more than one and half hour


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Jayesh is getting / fatter because he / does not take exercise at all

A. Jayesh is getting
B. fatter because he
C. does not take exercise at all
D. No error

Answer : fatter because he


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Neeraj said / that he would rather fail than copying / in the examination

A. Neeraj said
B. that he would rather fail than copying
C. in the examination
D. No error

Answer : that he would rather fail than copying


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Had you not / reached in time / he would have lost all our belongings.

A. Had you not
B. reached in time
C. he would have lost all our belongings
D. No error

Answer : he would have lost all our belongings


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
When we consider all the factors, which are many, / the number of school dropouts / are quite disturbing.

A. When we consider all the factors, which are many,
B. the number of school dropouts
C. are quite disturbing
D. No error

Answer : are quite disturbing


A. She is
B. no longer popular as she has
C.a friends
D. No error

Answer : a friends


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No sooner did the sun rise / when we took a hasty breakfast / and resumed the journey.

A. No sooner did the sun rise
B. when we took a hasty breakfast
C.and resumed the journey
D.No error

Answer : when we took a hasty breakfast


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Wherever they go / Indians easily adapt to / local circumstances.

A. Wherever they go
B.Indians easily adapt to
C. local circumstances
D.No error

Answer : Indians easily adapt to


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is true / that God helps those / who helps themselves.

A.It is true
B. that God helps those
C. who helps themselves
D.No error

Answer : who helps themselves


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At the end of the year / every student who had done adequate work / was automatically promoted.

A. At the end of the year
B. every student who had done adequate work
C. was automatically promoted.
D.No error

Answer : No error


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We are four brothers and sisters living in this house / but neither of us is / satisfied with it.

A. We are four brothers and sisters living in this house
B.but neither of us is
C. satisfied with it
D.No error

Answer : but neither of us is


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Salim and Antony are such good friends / that one won’t go to the pictures / without his coming too.

A. Salim and Antony are such good friends
B. that one won’t go to the pictures
C. without his coming too
D. No error

Answer : without his coming too


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking back, I find that among the many impressions of the people of India, / absorbed while I lived among them, / are their reverence for great men and women.

A. Looking back, I find that among the many impressions of the people of India,
B. absorbed while I lived among them,
C.are their reverence for great men and women
D. No error

Answer : Looking back, I find that among the many impressions of the people of India,


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have / an appointment / on the 9th September on five o’clock

A. I have
B.an appointment
C. on the 9th September on five o’clock
D. No error

Answer :on the 9th September on five o’clock


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The school is / within hundred yards / from the church.

A. The school is
B. within hundred yards
C.from the church
D.No error

Answer : within hundred yards


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He loved / none but / his neighbour’s daughter.

A. He loved
B.none but
C. his neighbour’s daughter
D.No error

Answer : No error


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.