Common Error Detection Set – 11 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I had hoped to have met him yesterday / to discuss the matter with him / but he was not in his house, and so I could not meet him.

A.I had hoped to have met him yesterday
B.to discuss the matter with him
C. but he was not in his house, and so I could not meet him
D.No error

Answer :I had hoped to have met him yesterday


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The man told to her / that he had not brought his dog / out for a walk as he was afraid that it would rain.

A.The man told to her
B. that he had not brought his dog
C.out for a walk as he was afraid that it would rain
D. No error

Answer : The man told to her


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
She has never / approve of him / working as a clerk.

A.She has never
B. approve of him
C. working as a clerk
D. No error

Answer : approve of him


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is necessary / that everybody / must have a house.

A. It is necessary
B. that everybody
C. must have a house
D. No error

Answer : must have a house


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The charges in this hospital / are less than / the hospital near my house.

A. The charges in this hospital
B. are less than
C.the hospital near my house
D. No error

Answer : the hospital near my house


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Remember that you are part of / the team and your success depends on the support / you are able to give and get from your other team members.

A. Remember that you are part of
B. the team and your success depends on the support
C.you are able to give and get from your other team members
D. No error

Answer : Remember that you are part of


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Happily, zoos were / unwilling to cooperate / in a scheme that was potentially harmful to animal welfare

A. Happily, zoos were
B.unwilling to cooperate
C.in a scheme that was potentially harmful to animal welfare
D. No error

Answer : in a scheme that was potentially harmful to animal welfare


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The reason why / he was rejected / was because he was too young.

A. The reason why
B. he was rejected
C.was because he was too young.
D. No error

Answer : was because he was too young.


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A leading textile manufacturer, one of the fastest growing in the industry / is looking for a marketing manager / to look up the marketing network of the company

A. A leading textile manufacturer, one of the fastest growing in the industry
B. is looking for a marketing manager
C. to look up the marketing network of the company
D. No error

Answer : to look up the marketing network of the company


Q10.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
She is / five years / senior than me.

A. She is
B. five years
C. senior than me
D. No error

Answer : senior than me


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The President had hardly spoken / a few words / when the microphone stopped functioning.

A. The President had hardly spoken
B. a few words
C. when the microphone stopped functioning
D. No error

Answer : No error


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is working in / a bank in New Delhi / for the past several months.

A. He is working in
B.a bank in New Delhi
C. for the past several months.
D. No error

Answer : He is working in


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He asked me / why did I call / him a rogue.

A. He asked me
B.why did I call
C. him a rogue
D.No error

Answer : why did I call


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Shanghai is / bigger than any city / of the world

A. Shanghai is
B. bigger than any city
C. of the world
D. No error

Answer : bigger than any city


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of my favourite actor / is acting / in this play also.

A. One of my favourite actor
B. is acting
C. in this play also
D.No error

Answer : One of my favourite actor


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Because of the emergency help / that the patient received / he would have died

A. Because of the emergency help
B. that the patient received
C. he would have died
D. No error

Answer : Because of the emergency help


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The course provide / not only theoretical inputs / but also practical training

A. The course provide
B.not only theoretical inputs
C. but also practical training
D. No error

Answer : The course provide


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Will you lend me / little money / to tide over this crisis.

A. Will you lend me
B. little money
C. to tide over this crisis
D. No error

Answer : little money


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A group of friends / want to visit / the new plant as early as possible.

A. A group of friends
B. want to visit
C.the new plant as early as possible
D. No error

Answer : want to visit


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Another reason for pharmaceutical companies beefing up their / OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached / the end of the their patent protection periodare

A. Another reason for pharmaceutical companies beefing up their
B.OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached
C. the end of the their patent protection periodare
D. allowed to be sold without a prescription. No error

Answer : OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.