Common Error Detection Set – 12 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Last month we celebrated / the wedding of our sister for whom / we have been looking for a suitable alliance for three years.

A. Last month we celebrated
B.the wedding of our sister for whom
C. we have been looking for a suitable alliance for three years
D. No error

Answer : we have been looking for a suitable alliance for three years


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Since India has gained Independence / 49 years ago. / much progress has been made in almost every field.

A. Since India has gained Independence
B. 49 years ago
C. much progress has been made in almost every field
D. No error

Answer : Since India has gained Independence


Q3.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even though the shirt is rather expensive / but I wish to / purchase it with my own money.

A. Even though the shirt is rather expensive
B. but I wish to
C. purchase it with my own money
D. No error

Answer : but I wish to


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Mr.Smith was accused for murder / but the court found him not guilty / and acquitted him.

A. Mr.Smith was accused for murder
B. but the court found him not guilty
C. and acquitted him
D. No error

Answer : Mr.Smith was accused for murder


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Locke’s treatises on government toleration and education / show a mind fully awake in / the possibilities of social reconstruction.

A. Locke’s treatises on government toleration and education
B. show a mind fully awake in
C. the possibilities of social reconstruction
D.No error

Answer : show a mind fully awake in


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The scientist must follow / his hunches and his data / wherever it may lead.

A. The scientist must follow
B. his hunches and his data
C. wherever it may lead
D. No error

Answer : wherever it may lead


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He asked me / why did I call / him a rogue.

A.He asked me
B. why did I call
C. him a rogue
D.No error

Answer : why did I call


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Shanghai is / bigger than any city / of the world

A. Shanghai is
B. bigger than any city
C. of the world
D.No error

Answer : bigger than any city


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of my favourite actor / is acting / in this play also.

A. One of my favourite actor
B. is acting
C. in this play also
D. No error

Answer : One of my favourite actor


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Because of the emergency help / that the patient received / he would have died

A. Because of the emergency help
B. that the patient received
C.he would have died
D. No error

Answer : Because of the emergency help


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The course provide / not only theoretical inputs / but also practical training

A.The course provide
B. not only theoretical inputs
C. but also practical training
D. No error

Answer : The course provide


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Will you lend me / little money / to tide over this crisis.

A.Will you lend me
B. little money
C. to tide over this crisis
D. No error

Answer : little money


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A group of friends / want to visit / the new plant as early as possible.

A. A group of friends
B. want to visit
C.the new plant as early as possible
D. No error

Answer : want to visit


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Another reason for pharmaceutical companies beefing up their / OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached / the end of the their patent protection periodare

A. Another reason for pharmaceutical companies beefing up their
B. OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached
C. the end of the their patent protection periodare
D. allowed to be sold without a prescription. No error

Answer : OTC (Over the Country) divisions is that prescription drugs with proven safety records which have been reached


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Last month we celebrated / the wedding of our sister for whom / we have been looking for a suitable alliance for three years.

A. Last month we celebrated
B. the wedding of our sister for whom
C. we have been looking for a suitable alliance for three years
D. No error

Answer : we have been looking for a suitable alliance for three years


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Since India has gained Independence / 49 years ago. / much progress has been made in almost every field.

A. Since India has gained Independence
B. 49 years ago
C. much progress has been made in almost every field
D. No error

Answer : Since India has gained Independence


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even though the shirt is rather expensive / but I wish to / purchase it with my own money.

A. Even though the shirt is rather expensive
B. but I wish to
C. purchase it with my own money
D. No error

Answer : but I wish to


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
She sang / very well / isn’t it?

A. She sang
B.very well
C.isn’t it?
D. No error

Answer : isn’t it?


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You will get / all the information / if you read this booklet carefully.

A. You will get
B. all the information
C. if you read this booklet carefully
D. No error

Answer : You will get


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Each one of the boys / have paid / the tuition-fee.

A. Each one of the boys
B. have paid
C.the tuition-fee
D. No error

Answer : have paid


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.