Common Error Detection Set – 13 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Were you / given a choice / or you had to do it?

A. Were you
B. given a choice
C. or you had to do it?
D. No error

Answer : Were you


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Sheela has scored a first class / in her final exams, / isn’t it?

A. Sheela has scored a first class
B. in her final exams,
C. isn’t it?
D.No error

Answer : isn’t it?


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Emphasis on equality of life ensures / for the health and happiness / of every individual.

A. Emphasis on equality of life ensures
B. for the health and happiness
C.of every individual
D. No error

Answer : for the health and happiness


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He was in such hurry / that he didn’t / wait for me

A.He was in such hurry
B. that he didn’t
C. wait for me
D. No error

Answer : He was in such hurry


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
After the humiliating exposure / he hanged his head / in shame.

A.After the humiliating exposure
B.he hanged his head
C. in shame
D. No error

Answer : he hanged his head


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He gave them no money / nor did help them / in any way.

A. He gave them no money
B.nor did help them
C. in any way
D.No error

Answer : He gave them no money


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
After leaving his office / he went directly / to a restaurant.

A. After leaving his office
B. he went directly
C. to a restaurant
D. No error

Answer : No error


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
There is still / little tea / left in the cup.

A. There is still
B. little tea
C. left in the cup
D. No error

Answer : little tea


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In an English paper / examiners should give as much weightage to language / as they give to contents.

A. In an English paper
B. examiners should give as much weightage to language
C. as they give to contents
D. No error

Answer : No error


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He ensured his bank manager / that he would soon / repay the loan.

A. He ensured his bank manager
B. that he would soon
C. repay the loan
D. No error

Answer : He ensured his bank manager


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He enquired me / why I had not seen him the previous day / as I had promised to do.

A. He enquired me
B.why I had not seen him the previous day
C.as I had promised to do
D. No error

Answer : why I had not seen him the previous day


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I am sure that all my monthly expenses / would exceed the income / If I do not economic

A. I am sure that all my monthly expenses
B. would exceed the income
C. If I do not economic
D. No error

Answer : If I do not economic


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
None of the students attending your class / answered your questions / did they?

A. None of the students attending your class
B.answered your questions
C. did they?
D. No error

Answer : did they?


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A large scale exchange of nuclear weapons / will produce unprecedented amounts of radiation / that can penetrate into the biological tissue.

A. A large scale exchange of nuclear weapons
B. will produce unprecedented amounts of radiation
C. that can penetrate into the biological tissue
D. No error

Answer : that can penetrate into the biological tissue


A. The person which was
B. recommended for the position
C. did not fulfil the prescribed qualifications
D. No error

Answer : The person which was


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At the moment the house / was burgled the family / attended a night party in the neighbourhood.

A. At the moment the house
B. was burgled the family
C. attended a night party in the neighbourhood.
D. No error

Answer : At the moment the house


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
There was very heavy rain last night, / and the rivers have overflown their banks / causing severe hardship to the people living by them.

A. There was very heavy rain last night,
B. and the rivers have overflown their banks
C.causing severe hardship to the people living by them
D. No error

Answer : and the rivers have overflown their banks


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Will you be / at Board meeting / on next Wednesday?

A. Will you be
B. at Board meeting
C. on next Wednesday?
D.No error

Answer : on next Wednesday?


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The eminent speaker’s speech / was broadcasted over / all the major radio-stations.

A. The eminent speaker’s speech
B. was broadcasted over
C. all the major radio-stations
D. No error

Answer : was broadcasted over


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The Sharmas / are living in this colony / for the last eight years.

A. The Sharmas
B.are living in this colony
C. for the last eight years
D. No error

Answer : are living in this colony


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.