Common Error Detection Set – 15 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
After opening the door / we entered into the room / next to the kitchen

A. After opening the door
B. we entered into the room
C. next to the kitchen
D. No error

Answer : we entered into the room


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Can I lend / your pencil / for a minute, please?

A. Can I lend
B. your pencil
C.for a minute, please?
D. No error

Answer : Can I lend


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Unless you stop to make noise at once / I will have no option but to / bring the matter to the attention of the police.

A. Unless you stop to make noise at once
B. I will have no option but to
C. bring the matter to the attention of the police.
D. No error

Answer : Unless you stop to make noise at once


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is generally / more hungry / than she is

A. He is generally
B. more hungry
C. than she is
D. No error.

Answer : No error.


Q5.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He explained the matter / at great length / but I was not the wiser

A. He explained the matter
B. at great length
C. but I was not the wiser
D. No error

Answer : at great length


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He will end up his work / in the city / by the end of the year.

A.He will end up his work
B. in the city
C. by the end of the year
D. No error

Answer : He will end up his work


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
All the four sons / of the old man / quarrelled between themselves.

A. All the four sons
B.of the old man
C. quarrelled between themselves
D. No error

Answer : quarrelled between themselves


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He wanted to work all night / but we saw that he was completely worn out

A. He wanted to work all night
B. but we saw that he was completely worn out
C. and so we persuaded him to stop
D.No error

Answer : but we saw that he was completely worn out


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Having read a number of stories / about space travel / his dream now is about to visit the moon

A. Having read a number of stories
B. about space travel
C.his dream now is about to visit the moon
D. No error

Answer : his dream now is about to visit the moon


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The party chief made it a point to state that / the Prime Minister and the Union Home Minister should also come / and they see what his party men had seen.

A. The party chief made it a point to state that
B. the Prime Minister and the Union Home Minister should also come
C. and they see what his party men had seen
D. No error

Answer : and they see what his party men had seen


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I could not convince them / because they persisted to suggest / that I was lying.

A. I could not convince them
B. because they persisted to suggest
C. that I was lying
D. No error

Answer : because they persisted to suggest


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is the newspaper / that exposes us to the widest range / of human experiences and behaviour.

A. It is the newspaper
B. that exposes us to the widest range
C. of human experiences and behaviour
D. No error

Answer : No error


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He fell from a running train / and would have died / if the villagers did not get him admitted in the nearby hospital immediately.

A. He fell from a running train
B. and would have died
C.if the villagers did not get him admitted in the nearby hospital immediately
D. No error

Answer : if the villagers did not get him admitted in the nearby hospital immediately


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The institute / imparts training / in / the French.

A. The institute
B. imparts training
C. in
D. the French
E. No error

Answer : the French


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Our neighbours had repeated / the same illogical sequence of activities / if we had not brought the / facts to their notice.

A. Our neighbours had repeated
B. the same illogical sequence of activities
C. if we had not brought the
D.facts to their notice
E. No error

Answer : Our neighbours had repeated


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A lot of money / is wasted in / the duplication of work / in any organisation.

A. A lot of money
B. is wasted in
C. the duplication of work
D. in any organisation
E. No error

Answer : is wasted in


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He has a scheme / of his own which he thinks / more preferable to / that of any other person.

A. He has a scheme
B. of his own which he thinks
C. more preferable to
D. that of any other person
E. No error

Answer : more preferable to


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No sooner the / clock strike six than / all the employees / rushed out of office.

A.No sooner the
B. clock strike six than
C. all the employees
D.rushed out of office
E. No error

Answer : No sooner the


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In my opinion / the balance sheet exhibits / a true and fair / view of the state of affairs of the bank.

A. In my opinion
B. the balance sheet exhibits
C. a true and fair
D. view of the state of affairs of the bank
E. No error

Answer : No error


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The Head of the Department along with his colleagues / are coming to attend / the conference which is / the conference which is

A. The Head of the Department along with his colleagues
B. are coming to attend
C. the conference which is
D. the conference which is
E. No error

Answer : are coming to attend


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.