Common Error Detection Set – 16 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The mission provides / able service to all / the needy people in this area / during last few years.

A. The mission provides
B. able service to all
C. the needy people in this area
D.during last few years
E. No error

Answer : The mission provides


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have had to work / at the fountain for almost / ten hours before it could / start functioning well.

A. I have had to work
B.at the fountain for almost
C. ten hours before it could
D.start functioning well
E.No error

Answer : I have had to work


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The Trust has succeeded / admirably in raising / money for / its future programmes.

A. The Trust has succeeded
B. admirably in raising
C.money for
D.its future programmes
E. No error

Answer : No error


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is easy to see that / a lawyer’s demeanour in court / may be prejudicial against the interests of his client.

A. It is easy to see that
B. a lawyer’s demeanour in court
C. may be prejudicial against the interests of his client
D. No error

Answer : No error


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you listen with / the question carefully / you will be able to answer them easily

A. If you listen with
B. the question carefully
C. you will be able to answer them easily
D.No error

Answer : If you listen with


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A small baby breathes about / 45 times per minute while / a child of about six years breathes about 25 times per minute.

A. A small baby breathes about
B. 45 times per minute while
C. a child of about six years breathes about 25 times per minute
D. No error

Answer : No error


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Several issues raising / in the meeting could / be amicably resolved / due to his tactful handling.

A. Several issues raising
B. in the meeting could
C. be amicably resolved
D. due to his tactful handling
E. No error

Answer : Several issues raising


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
His father promised to / give him anything what he / wants if he / passes in the examination.

A. His father promised to
B. give him anything what he
C. wants if he
D.passes in the examination
E.No error

Answer : give him anything what he


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We are happy / to know that / the project completed / strictly as per the schedule

A. We are happy
B. to know that
C. the project completed
D. strictly as per the schedule
E. No error

Answer : the project completed


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We decided not tell to / the patient about / the disease he was / suffering from.

A. We decided not tell to
B. the patient about
C.the disease he was
D. suffering from
E. No error

Answer : We decided not tell to


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking forward / to seeing / you / soon.

A. Looking forward
B. to seeing
C. you
D. soon
E. No error

Answer : to seeing


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We play / tennis together / every morning / since last June.

A. We play
B. tennis together
C. every morning
D. since last June
E. No error

Answer : We play


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At last the rain ceased / and the sky was / cleared by clouds / and lightning.

A. At last the rain ceased
B. and the sky was
C. cleared by clouds
D. and lightning
E. No error

Answer : cleared by clouds


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
From over last five years / I have been trying / my best to convince him / but without success.

A. From over last five years
B. I have been trying
C. my best to convince him
D. but without success
E. No error

Answer : From over last five years


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The success of our efforts / depend upon the / number of people who / actually use the new methods.

A. The success of our efforts
B. depend upon the
C. number of people who
D. actually use the new methods
E. No error

Answer : depend upon the


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We admired the way / he had completed all his work / and appreciating the method / adopted by him.

A.We admired the way
B.he had completed all his work
C. and appreciating the method
D. adopted by him
E. No error

Answer : and appreciating the method


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The committee is thankful to Shri Desai / for preparing not only the main report / but also for preparing / the agenda notes and minutes.

A. The committee is thankful to Shri Desai
B. for preparing not only the main report
C. but also for preparing
D. the agenda notes and minutes
E. No error

Answer : but also for preparing


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is wiring / for the / last four hours

A. He is wiring
B. for the
C.last four hours
D. No error

Answer : He is wiring


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is difficult / for anyone / to past time thus.

A. It is difficult
B. for anyone
C. to past time thus
D. No error

Answer : to past time thus


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have read / too many books / by R . K . Narayan.

A. I have read
B. too many books
C. by R . K . Narayan
D. No error

Answer : too many books


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.