Common Error Detection Set – 18 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You may not always / get whatever you deserve / but that does not belittle / the importance for your work.

A. You may not always
B. get whatever you deserve
C.but that does not belittle
D. the importance for your work
E. No error

Answer : the importance for your work


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Naren could not / decide as to which / course he should do / after obtaining his Degree.

A. Naren could not
B. decide as to which
C. course he should do
D. after obtaining his Degree
E. No error

Answer : No error


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
By arresting the local criminals / and encouraging good people / we can end / hostilities of that area.

A. By arresting the local criminals
B.and encouraging good people
C.we can end
D. hostilities of that area
E. No error

Answer : we can end


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Whatever he was / today is only because / of his mother who / was a renowned scientist.

A.Whatever he was
B. today is only because
C.of his mother who
D. was a renowned scientist
E. No error

Answer : Whatever he was


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have observed that / many good programmes / suffer of shortage / of funds and other resources.

A. We have observed that
B.many good programmes
C. suffer of shortage
D. of funds and other resources
E. Error

Answer : suffer of shortage


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Were he / to see you, / he would have been surprised.

A. Were he
B. to see you
C.he would have been surprised
D. No error

Answer : Were he


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Myself and Gopal / will take care of / the function on sunday.

A.Myself and Gopal
B. will take care of
C. the function on sunday
D. No error

Answer : Myself and Gopal


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is / too intelligent / to make a mistake.

A. He is
B. too intelligent
C. to make a mistake
D.No error

Answer : No error


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Bible / can be / regarded as / a great.

A. Bible
B. can be
C. regarded as
D. a great
E. No error

Answer : Bible


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I shall be able / to complete the work in / stipulated time provide / you do not disturb me.

A. I shall be able
B. to complete the work in
C. stipulated time provide
D. you do not disturb me

Answer : stipulated time provide


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He has been undergoing / the special training course / which each of the employees / is required to.

A. He has been undergoing
B. the special training course
C. which each of the employees
D. is required to
E.No error

Answer : is required to


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I cannot / make from / what you are saying / about him.

A.I cannot
B. make from
C.what you are saying
D. about him
E. No error

Answer : make from


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We now look forward for / some great achievements / which to some extent / can restore the country’s prestige once again.

A. We now look forward for
B. some great achievements
C. which to some extent
D. can restore the country’s prestige once again
E. No error

Answer : We now look forward for


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Our school is making / every possible effort / to provide best facilities / and personal attention for each child.

A. Our school is making
B. every possible effort
C.to provide best facilities
D.and personal attention for each child
E. No error

Answer : and personal attention for each child


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
When I stood up spontaneously / and questioned the speaker; / someone commented that / it was a boldly step.

A. When I stood up spontaneously
B. and questioned the speaker
C.someone commented that
D.it was a boldly step
E. No error

Answer : it was a boldly step


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Due to certain inevitable circumstances / the scheduled programme had to be / postponed indefinite / but the members could not be informed.

A.Due to certain inevitable circumstances
B. the scheduled programme had to be
C. postponed indefinite
D. but the members could not be informed
E. No error

Answer : postponed indefinite


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Schools in that area which / had English as a / medium of instruction / as the majority there spoke English.

A. Schools in that area which
B. had English as a
C. medium of instruction
D.as the majority there spoke English
E. No error

Answer : Schools in that area which


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No girl / in her troupe is / so sprightly as / your daughter.

A. No girl
B.in her troupe is
C. so sprightly as
D. your daughter
E. No error

Answer : so sprightly as


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If the teacher / is good the students / will respond / positively to them.

A. If the teacher
B. is good the students
C. will respond
D. positively to them
E. No error

Answer : positively to them


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The apparently obvious solutions / to most of his problems / were overlook by / many of his friends.

A. The apparently obvious solutions
B. to most of his problems
C. were overlook by
D. many of his friends
E. No error

Answer : were overlook by


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.