Common Error Detection Set – 20 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We decided not tell to / the patient about / the disease he was / suffering from.

A. We decided not tell to
B. the patient about
C. the disease he was
D.suffering from
E. No error

Answer : We decided not tell to


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking forward / to seeing / you / soon.

A. Looking forward
B. to seeing
C.you
D. soon
E. No error

Answer : to seeing


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We play / tennis together / every morning / since last June.

A. We play
B. tennis together
C. every morning
D. since last June
E. No error

Answer : We play


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At last the rain ceased / and the sky was / cleared by clouds / and lightning.

A. At last the rain ceased
B. and the sky was
C. cleared by clouds
D.and lightning
E. No error

Answer : cleared by clouds


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
From over last five years / I have been trying / my best to convince him / but without success.

A. From over last five years
B. I have been trying
C. my best to convince him
D. but without success
E. No error

Answer : From over last five years


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The success of our efforts / depend upon the / number of people who / actually use the new methods.

A. The success of our efforts
B. depend upon the
C. number of people who
D. actually use the new methods
E.No error

Answer : depend upon the


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We admired the way / he had completed all his work / and appreciating the method / adopted by him.

A. We admired the way
B. he had completed all his work
C. and appreciating the method
D. adopted by him
E. No error

Answer : and appreciating the method


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The committee is thankful to Shri Desai / for preparing not only the main report / but also for preparing / the agenda notes and minutes.

A. The committee is thankful to Shri Desai
B. for preparing not only the main report
C. but also for preparing
D. the agenda notes and minutes
E. No error

Answer : but also for preparing


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is wiring / for the / last four hours

A. He is wiring
B. for the
C. last four hours
D. No error

Answer : He is wiring


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is difficult / for anyone / to past time thus.

A. It is difficult
B. for anyone
C. to past time thus
D.No error

Answer : to past time thus


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have read / too many books / by R . K . Narayan.

A. I have read
B. too many books
C. by R . K . Narayan
D. No error

Answer : too many books


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He deserted the path of honour / in order to / satisfy his ambition / and then went down his doom very quickly.

A. He deserted the path of honour
B.in order to
C. satisfy his ambition
D. and then went down his doom very quickly
E.No error

Answer : and then went down his doom very quickly


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Being a very fast worker, / he is always liking / by all his colleagues. / and superiors too.

A. Being a very fast worker
B. he is always liking
C. by all his colleagues
D. and superiors too
E.No error

Answer : he is always liking


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He was too / irritated to / concentrate on his work / for a long time.

A.He was too
B. irritated to
C. concentrate on his work
D. for a long time
E. No error

Answer : No error


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
When I / last see him / he was / in Calcutta.

A. When I
B. last see him
C. he was
D. in Calcutta
E. No error

Answer : last see him


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The historian / has been working / on the project / from last 12 years.

A. The historian
B. has been working
C. on the project
D.from last 12 years
E. No error

Answer : from last 12 years


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Don’t go by his appearance; / he is capable at / doing any work / without any hesitation.

A. Don’t go by his appearance
B. he is capable at
C. doing any work
D. without any hesitation
E. No error

Answer : he is capable at


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In the last week / I tell him to come / in time but he still / comes late every day.

A. In the last week
B. I tell him to come
C. in time but he still
D. comes late every day
E. No error

Answer : I tell him to come


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The patient recover / so fast that / the expert doctors / also were surprised.

A. The patient recover
B. so fast that
C. the expert doctors
D. also were surprised
E. No error

Answer : The patient recover


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I will put on / a note in this regard / for your consideration / and necessary decision.

A. I will put on
B. a note in this regard
C. for your consideration
D. and necessary decision
E. No error

Answer : I will put on


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.