Common Error Detection Set – 21 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Had I come / to know about / his difficulties / would have certainly helped.

A.Had I come
B. to know about
C. his difficulties
D. would have certainly helped
E. No error

Answer : would have certainly helped


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Motivating employees with / traditional authority and financial / incentives have become / increasingly difficult.

A.Motivating employees with
B. traditional authority and financial
C. incentives have become
D. increasingly difficult
E. No error

Answer : incentives have become


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
She walked in / the room where the murder / had taken place.

A. She walked in
B. the room where the murder
C.had taken place
D. No error

Answer : She walked in


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The customer handed over / a hundred-rupees note / to the shopkeeper.

A. The customer handed over
B. a hundred-rupees note
C. to the shopkeeper
D. No error

Answer : a hundred-rupees note


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He was sure / that he should / win the Prize.

A. He was sure
B. that he should
C. win the Prize
D. No error

Answer : that he should


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Nitin’s nephew, who lives / in Bangalore, is eager to travel to / Delhi to have / a glimpse of the capital.

A. Nitin’s nephew, who lives
B. in Bangalore, is eager to travel to
C. Delhi to have
D. a glimpse of the capital
E. No error

Answer : No error


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
While luminaries of the dance world / have a dearth of opportunities to display their art / upcoming dancers suffer from / an unfortunate lack of exposure.

A. While luminaries of the dance world
B. have a dearth of opportunities to display their art
C. upcoming dancers suffer from
D. an unfortunate lack of exposure
E. No error

Answer : have a dearth of opportunities to display their art


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The environment in which / companies operating / today is / undergoing Frenetic changes.

A. The environment in which
B. companies operating
C. today is
D. undergoing Frenetic changes
E. No error

Answer : companies operating


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The interviewer asked the actress / how could she / manage to attain fame / in a short period.

A. The interviewer asked the actress
B. how could she
C.manage to attain fame
D. in a short period
E. No error

Answer : how could she


A. You should inform
B. your superiors about
C.all those events which are
D. directly related to your work
E. No error

Answer : No error


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even at the planning stage / Rajesh was quite sure, / that the scheme was / binding to fail.

A. Even at the planning stage
B. Rajesh was quite sure
C. that the scheme was
D. binding to fail
E. No error

Answer : binding to fail


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You may not always / get whatever you deserve / but that does not belittle / the importance for your work.

A. You may not always
B. get whatever you deserve
C.but that does not belittle
D. the importance for your work
E. No error

Answer : the importance for your work


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Naren could not / decide as to which / course he should do / after obtaining his Degree.

A. Naren could not
B. decide as to which
C.course he should do
D. after obtaining his Degree
E. No error

Answer : No error


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
By arresting the local criminals / and encouraging good people / we can end / hostilities of that area.

A.By arresting the local criminals
B. and encouraging good people
C.we can end
D.hostilities of that area
E.No error

Answer : we can end


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Whatever he was / today is only because / of his mother who / was a renowned scientist.

A. Whatever he was
B.today is only because
C. of his mother who
D. was a renowned scientist
E. No error

Answer : Whatever he was


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have observed that / many good programmes / suffer of shortage / of funds and other resources.

A. We have observed that
B.many good programmes
C. suffer of shortage
D. of funds and other resources
E.Error

Answer : suffer of shortage


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Were he / to see you, / he would have been surprised.

A. Were he
B. to see you
C. he would have been surprised
D. No error

Answer : Were he


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Myself and Gopal / will take care of / the function on sunday.

A. Myself and Gopal
B. will take care of
C. the function on sunday
D. No error

Answer : Myself and Gopal


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is / too intelligent / to make a mistake.

A. He is
B. too intelligent
C. to make a mistake
D. No error

Answer : No error


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Bible / can be / regarded as / a great.

A. Bible
B. can be
C.regarded as
D. a great
E. No error

Answer : Bible


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.