Common Error Detection Set – 23 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The teacher promised / that he will explain it / if they come / before school the following day.

A.The teacher promised
B. that he will explain it
C. if they come
D. before school the following day
E. No error

Answer : that he will explain it


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Why did people get / so much annoyed / even with little provocation / is a matter of investigation.

A.Why did people get
B. so much annoyed
C. even with little provocation
D. is a matter of investigation
E. No error

Answer : Why did people get


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Mr.Raman said that / he had a difference / with / the chairman at his statement.

A. Mr.Raman said that
B. he had a difference
C. with
D. the chairman at his statement
E. No error

Answer : the chairman at his statement


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Kamlesh asked the dealer / what was the price / of that bicycle and whether / it is really made in Germany?

A. Kamlesh asked the dealer
B. what was the price
C. of that bicycle and whether
D. it is really made in Germany
E. No error

Answer : what was the price


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Mahatma Gandhi did not solve / all the problems of the future / but he did solve / problems of his own age.

A. Mahatma Gandhi did not solve
B. all the problems of the future
C. but he did solve
D. problems of his own age
E.No error

Answer : all the problems of the future


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have done everything / that could be done / to avert the storm / which is now coming on.

A. We have done everything
B.that could be done
C. to avert the storm
D. which is now coming on
E. No error

Answer : We have done everything


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In spite of the difficulties / on the way / they enjoyed their / trip to Gangothri.

A. In spite of the difficulties
B.on the way
C. they enjoyed their
D. trip to Gangothri
E. No error

Answer : No error


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We don’t deny / your right to know / whatever happened while / you were not in the office.

A. We don’t deny
B. your right to know
C.whatever happened while
D. you were not in the office
E. No error

Answer : No error


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Such / rules do not / apply to / you and I

A. Such
B. rules do not
C. apply to
D. you and I
E. No error

Answer : you and I


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Developmental activities of / the government come / to a standstill due / to paucity of funds.

A. Developmental activities of
B. the government come
C. to a standstill due
D. to paucity of funds
E. No error

Answer : the government come


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No country can long endure / if its foundations / were not laid deep / in the material prosperity.

A. No country can long endure
B. if its foundations
C. were not laid deep
D. in the material prosperity
E.No error

Answer : were not laid deep


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I would have lost / my luggage and other belongings / if I would have left the compartment / and gone out to fetch drinking water

A. I would have lost
B. my luggage and other belongings
C.if I would have left the compartment
D. and gone out to fetch drinking water
E.No error

Answer : if I would have left the compartment


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We have to take / him to the hospital yesterday / because he was / suffering from fever.

A. We have to take
B. him to the hospital yesterday
C. because he was
D. suffering from fever
E. No error

Answer : We have to take


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
An anti-extortion cell is opened / by the district police headquarter / six months ago / as a precautionary measure.

A. An anti-extortion cell is opened
B. by the district police headquarter
C. six months ago
D. as a precautionary measure
E. No error

Answer : An anti-extortion cell is opened


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
After toiling very hard / over a long period / he found / he had hardly made no profit at all.

A. After toiling very hard
B.over a long period
C. he found
D. he had hardly made no profit at all
E. No error

Answer : he had hardly made no profit at all


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
When the national / anthem was being / sung, everyone were / standing in silence.

A. When the national
B. anthem was being
C. sung, everyone were
D. standing in silence
E. No error

Answer : sung, everyone were


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
During last days / I was continuously trying / to contact you / but you were not available.

A. During last days
B.I was continuously trying
C. to contact you
D.but you were not available
E. No error

Answer : During last days


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
After listening to / his advice, I / decided to not to / go abroad for studies.

A. After listening to
B. his advice, I
C. decided to not to
D. go abroad for studies.
E. No error

Answer : decided to not to


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We never thought / that Mahesh is / oldest than the other / players in the team.

A. We never thought
B.that Mahesh is
C. oldest than the other
D.players in the team
E. No error

Answer : oldest than the other


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Well, I spend six or seven years / after high school / trying to find a job for me / but could not succeed in it.

A. Well, I spend six or seven years
B. after high school
C. trying to find a job for me
D.but could not succeed in it
E. No error

Answer : Well, I spend six or seven years


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.