Common Error Detection Set – 24 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
There is just not enough / timing in my job to sit around / talking about how we feel / about each other.

A. There is just not enough
B. timing in my job to sit around
C. talking about how we feel
D. about each other
E. No error

Answer : timing in my job to sit around


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Neither of the plans / suits him and therefore / he decided not to / go out yesterday.

A. Neither of the plans
B. suits him and therefore
C. he decided not to
D. go out yesterday
E. No error

Answer : suits him and therefore


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Do not trouble / yourself about writing to me / unless you are quite / in the humour for it.

A. Do not trouble
B. yourself about writing to me
C. unless you are quite
D. in the humour for it
E. No error

Answer : in the humour for it


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Of the two / sisters / Meena is / the elder.

A. Of the two
B. sisters
C. Meena is
D. the elder
E. No error

Answer : the elder


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Rajesh was expecting / a telegram from his uncle / which would inform / him whether he went or not.

A. Rajesh was expecting
B. a telegram from his uncle
C. which would inform
D. him whether he went or not
E. No error

Answer : which would inform


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The last year proved / quite bad / as major industries / witness lot of problems.

A. The last year proved
B. quite bad
C. as major industries
D. witness lot of problems
E. No error

Answer : witness lot of problems


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He / has seen / the picture / yesterday.

A. He
B. has seen
C. the picture
D. yesterday
E. No error

Answer : has seen


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Hindi and Marathi are / different forms of the Sanskrit / which were once spoken / in almost every part of India.

A. Hindi and Marathi are
B. different forms of the Sanskrit
C.which were once spoken
D. in almost every part of India
E. No error

Answer : which were once spoken


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Scarcely had / he gone a few steps / that he was told / that his mother was no more.

A. Scarcely had
B. he gone a few steps
C. that he was told
D. that his mother was no more
E. No error

Answer : that he was told


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Having learn my lessons / I was very careful / in dealing with him / in front of his room-mate.

A. Having learn my lessons
B. I was very careful
C. in dealing with him
D. in front of his room-mate
E. No error

Answer : Having learn my lessons


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We were shocking / to hear the news / of the untimely death / of the leader.

A. We were shocking
B. to hear the news
C. of the untimely death
D. of the leader
E. No error

Answer : We were shocking


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
As the ticket was / firm affixed / on the envelope, he / could not remove it.

A. As the ticket was
B. firm affixed
C. on the envelope, he
D. could not remove it
E.No error

Answer : firm affixed


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of the party / members were dismissed / for speaking against / the leader.

A. One of the party
B.members were dismissed
C. for speaking against
D. the leader
E. No error

Answer : members were dismissed


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
All renew licences / may be collected from / the cashier’s counter after / paying the fees.

A.All renew licences
B. may be collected from
C. the cashier’s counter after
D.paying the fees
E. No error

Answer : All renew licences


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Hardly had the / sad news reached her / ears when she / broke into tears.

A. Hardly had the
B.sad news reached her
C. ears when she
D. broke into tears
E.No errors

Answer : No errors


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I was being astonished / when I heard that / he had left the country / without informing anyone of us.

A. I was being astonished
B. when I heard that
C. he had left the country
D. without informing anyone of us
E. No error

Answer : I was being astonished


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Scarcely had I / finished washing the car / than the master came / and asked me to clean the floor of the house

A. Scarcely had I
B. finished washing the car
C. than the master came
D. and asked me to clean the floor of the house
E.No error

Answer : than the master came


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I was to about / go out of my house / when it suddenly / started raining.

A. I was to about
B.go out of my house
C.when it suddenly
D. started raining
E. No error

Answer : I was to about


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I see you / in Kanpur / during my next visit / in the month of May.

A. I see you
B. in Kanpur
C. during my next visit
D. in the month of May
E. No error

Answer : I see you


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In spite of toiling / very hardly he / realised that he had / not earned anything substantial.

A. In spite of toiling
B. very hardly he
C.realised that he had
D.not earned anything substantial
E. No error

Answer : very hardly he


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.