Common Error Detection Set – 29 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He served / the country with / heart and soul / but got nothing in return.

A. He served
B. the country with
C. heart and soul
D. but got nothing in return
E. No error

Answer : the country with


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You must had / a kind and gentle heart / if you want / to be a successful doctor.

A. You must had
B. a kind and gentle heart
C. if you want
D. to be a successful doctor
E. No error

Answer : You must had


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
According to one survey / only those forests which were / not under village management / succumbed from fires recently.

A. According to one survey
B. only those forests which were
C. not under village management
D. succumbed from fires recently
E. No error

Answer : succumbed from fires recently


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even if the doctor / put in his best efforts, he / could not succeed in / saving the patient.

A. Even if the doctor
B. put in his best efforts, he
C.could not succeed in
D. saving the patient
E. No error

Answer : Even if the doctor


Q5.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Since I meet / Dinesh last Saturday / he has been contacting me / everyday over phone.

A. Since I meet
B. Dinesh last Saturday
C. he has been contacting me
D. everyday over phone
E. No error

Answer : Since I meet


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It seems evidents / to me that / the visits they made to the island / were not very frequent.

A. It seems evidents
B.to me that
C.the visits they made to the island
D.were not very frequent
E. No error

Answer : It seems evidents


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Ramesh did not like / leaving his old parents alone in the house / but he had no alternative / as he has to go out to work.

A. Ramesh did not like
B. leaving his old parents alone in the house
C. but he had no alternative
D.as he has to go out to work
E. No error

Answer : as he has to go out to work


Q8.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Foolishly Rajani opened / the cooker when / it was full steam / and burnt her hands.

A. Foolishly Rajani opened
B. the cooker when
C.it was full steam
D. and burnt her hands
E.No error

Answer : it was full steam


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The book is making / waves and the sale / is quite brisk in / all major cities.

A. The book is making
B. waves and the sale
C. is quite brisk in
D. all major cities
E. No error

Answer : is quite brisk in


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Jayant told me / that Mihir expect / every friend to meet him / once in a week.

A. Jayant told me
B. that Mihir expect
C. every friend to meet him
D. once in a week
E. No error

Answer : that Mihir expect


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The student / answered to / the question / asked by the Inspector.

A. The student
B. answered to
C. the question
D. asked by the Inspector
E. No error

Answer : answered to


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Why some people don’t get / what they deserve / and why others get what they don’t deserve / is a matter decided by luck.

A. Why some people don’t get
B. what they deserve
C. and why others get what they don’t deserve
D. is a matter decided by luck
E.No error

Answer : Why some people don’t get


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We will pack not only / the material properly / but will also deliver it / to your valued customers.

A. We will pack not only
B. the material properly
C. but will also deliver it
D.to your valued customers
E. No error

Answer : We will pack not only


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you would have / gone to his house / before 10 a.m., you would have / got his autograph.

A. If you would have
B. gone to his house
C.before 10 a.m., you would have
D. got his autograph
E. No error

Answer : If you would have


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We fail to understand / why do most educated people / lose their temper even / without any apparent reason.

A. We fail to understand
B. why do most educated people
C. lose their temper even
D. without any apparent reason
E. No error

Answer : why do most educated people


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
What / you will think / if school boys / make fun of you?

A. What
B. you will think
C.if school boys
D. make fun of you?
E. No error

Answer : you will think


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I am contacting you / sometime in next week / to explain to you / my problem in detail.

A. I am contacting you
B. sometime in next week
C. to explain to you
D. my problem in detail
E. No error

Answer : sometime in next week


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They would not / have able to plan / the details of the job, / if you had not cooperated.

A. They would not
B. have able to plan
C. the details of the job,
D. if you had not cooperated
E. No error

Answer : have able to plan


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We must go / and congratulate him for / his brilliant / performance.

A. We must go
B. and congratulate him for
C. his brilliant
D. performance
E. No error

Answer : and congratulate him for


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The soap brought in the / market recently is not / very fragrant and / is too expensive.

A. The soap brought in the
B. market recently is not
C. very fragrant and
D. is too expensive
E. No error

Answer : The soap brought in the


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.