Common Error Detection Set – 30 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Even after worked in the office / for as many as fifteen years, / he still does not understand / the basic objectives of the work.

A. Even after worked in the office
B. for as many as fifteen years,
C. he still does not understand
D. the basic objectives of the work
E. No error

Answer : Even after worked in the office


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Unintentionally I let / out the secret / by talking about / it loudly in the library.

A. Unintentionally I let
B.out the secret
C. by talking about
D. it loudly in the library
E. No error

Answer : No error


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We wanted to purchase / something but all the three stores / in that area / were closed on that day.

A. We wanted to purchase
B. something but all the three stores
C. in that area
D. were closed on that day
E. No error

Answer : in that area


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No sooner did / the chairman begin speaking / some participants started / shouting slogans.

A.No sooner did
B. the chairman begin speaking
C. some participants started
D. shouting slogans
E. No error

Answer : some participants started


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No sooner had the jeep / arrives the station / than a young police officer / jumped out of it.

A. No sooner had the jeep
B. arrives the station
C. than a young police officer
D. jumped out of it
E. No error

Answer : arrives the station


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
From a tiny roon in / the slums, they have / managed to move to a good / house in a better locality.

A. From a tiny roon in
B. the slums, they have
C. managed to move to a good
D. house in a better locality
E.No error

Answer : managed to move to a good


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Pass on / the salt / please / do you?

A. Pass on
B. the salt
C. please
D. do you?
E. No error

Answer : do you?


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He could succeed / in catching the ball / before it reaches / the boundary line.

A. He could succeed
B. in catching the ball
C. before it reaches
D. the boundary line
E. No error

Answer : before it reaches


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If the by-stander had not been / familiar with first-aid techniques / the driver which had met / with the accident would have died.

A. If the by-stander had not been
B.familiar with first-aid techniques
C.the driver which had met
D. with the accident would have died
E. No error

Answer : the driver which had met


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have / the firm / belief in the basic goodness of / all men.

A. I have
B. the firm
C. belief in the basic goodness of
D. all men.
E. No error

Answer : the firm


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Manohar has not only opened / a restaurant, but also / a grocery shop in the / village where we live

A. Manohar has not only opened
B. a restaurant, but also
C. a grocery shop in the
D.village where we live
E.No error.

Answer : Manohar has not only opened


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Looking forward / to / meet you / here.

A. Looking forward
B.to
C. meet you
D. here
E. No error

Answer : meet you


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Are you aware for along time that / by making me waiting / for a long time / my schedule is getting upset?

A. Are you aware for along time that
B. by making me waiting
C. for a long time
D. my schedule is getting upset?
E.No error

Answer : by making me waiting


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
According to me / the Indians in general is / not a vigilant / and security conscious people.

A. According to me
B.the Indians in general is
C.not a vigilant
D.and security conscious people
E.No error

Answer : the Indians in general is


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The principals of equal justice / for all is one of / the cornerstones of our / democratic way of life.

A. The principals of equal justice
B. for all is one of
C.the cornerstones of our
D. democratic way of life
E. No error

Answer : The principals of equal justice


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You deserve to be / rewarded by your successful / completion of the entire work / in such a short time.

A. You deserve to be
B.rewarded by your successful
C. completion of the entire work
D. in such a short time
E. No error

Answer : rewarded by your successful


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Both the brothers are / so good-natured that / they look at their / old and aged parents very well.

A. Both the brothers are
B.so good-natured that
C. they look at their
D.old and aged parents very well
E. No error

Answer : they look at their


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Scarcely had / he gone / when a policeman / knocked at the door.

A. Scarcely had
B. he gone
C. when a policeman
D. knocked at the door
E. No error

Answer : No error


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In spite of the rumours / of an impending takeover / by the government / Ramlal bought more shares of that company.

A. In spite of the rumours
B. of an impending takeover
C.by the government
D.Ramlal bought more shares of that company
E. No error

Answer : of an impending takeover


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
As always have been said, / parents should not / impose their desires / on their wards.

A. As always have been said,
B. parents should not
C. impose their desires
D. on their wards
E. No error

Answer : As always have been said,


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.