Common Error Detection Set – 4 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
The current economic scenario / could possibly undo / the growth that followed / the economic liberalization of 1991.

A.The current economic scenario
B. could possibly undo / the growth that followed
C. the growth that followed
D.the economic liberalization of 1991
E. No error

Answer : No error


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Activists opposing the rail project said / that the eleven new flyovers to be built / would practically ring / the death knell for the city.

A. Activists opposing the rail project said
B. that the eleven new flyovers to be built
C. would practically ring
D.the death knell for the city
E. No error

Answer : No error


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Summons were / issued yesterday / by Sessions judge / against the suspected thief.

A. Summons were
B.issued yesterday
C. by Sessions judge
D.against the suspected thief.
E. No error

Answer : Summons were


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Belgium chocolate is considered / by many to be finer / than any others in the world.

A. Belgium chocolate is considered
B. by many to be finger
C. than any others in the world
D.No error

Answer : than any others in the world


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
This Project which is funded / by the united nations / has helped over four / lakh Indians overcome poverty.

A. This Project which is funded
B. by the united nations
C.has helped over four
D.lakh Indians overcome poverty
E. No error

Answer : No error


A. The third season of
B.the popular television show will ends
C.on a grand note with
D.celebrities dancing and having fun
E. No error

Answer : the popular television show will ends


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
The company aims / to nearly double / its revenues on the back / of a strongest product pipeline.

A. The company aims
B. to nearly double
C. its revenues on the back
D. of a strongest product pipeline
E. No error

Answer : of a strongest product pipeline


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
In a first of its kind study, / a team of scientist have tried to / ‘grow’ new stem cells in / the ear that get damage with age.

A. In a first of its kind study,
B. a team of scientist have tried to
C. ‘grow’ new stem cells in
D. the ear that get damage with age
E. No error

Answer : a team of scientist have tried to


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
It is common / knowledge that each / of us / loves our home.

A. It is common
B. knowledge that each
C. of us
D.loves our home
E. No error

Answer : loves our home


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence:
Teaching in this school / would certainly improve / if it had less boys / in all the high classes.

A. Teaching in this school
B.would certainly improve
C. if it had less boys
D. in all the high classes.
E. No error

Answer : if it had less boys


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence. Because of the cricket tournament / organizational work hardly / I have had any / rest since one week.

A. Because of the cricket tournament
B.organizational work hardly
C. have had any
D. rest since one week.
E. No error

Answer : have had any


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence. The fact of me/ being a stranger/ does not excuse his conduct.

A. The fact of me
B. being a stranger
C.does not excuse his conduct
D. No error

Answer : The fact of me


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If I had known / this yesterday / I will have helped him

A. If I had known
B. this yesterday
C. I will have helped him
D. No error

Answer : I will have helped him


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you lend him a book / he will lend it to some one else / and never you will get it back.

A. If you lend him a book
B. he will lend it to some one else
C.and never you will get it back
D. No error

Answer : and never you will get it back


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The students were / awaiting for / the arrival of the chief guest.

A. The students were
B. awaiting for
C. the arrival of the chief guest
D. No error

Answer : awaiting for


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
No sooner did I open the door / when the rain, heavy and stormy, rushed in / making us shiver from head to foot.

A. No sooner did I open the door
B.when the rain, heavy and stormy, rushed in
C.making us shiver from head to foot
D. No error

Answer : when the rain, heavy and stormy, rushed in


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Mr.Praful Patel / is not attending his office / for the last one month.

A. Mr.Praful Patel
B. is not attending his office
C. for the last one month
D. No error

Answer : is not attending his office


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence. A property dealer was /shoot dead by four unidentified jacket clad men /while taking a morning walk /in a park.

A. A property dealer was
B. shoot dead by four unidentified jacket clad men
C. while taking a morning walk
D. in a park.

Answer : shoot dead by four unidentified jacket clad men


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
We discussed about the problem so thoroughly / on the eve of the examination / that I found it very easy to work it out.

A. We discussed about the problem so thoroughly
B. on the eve of the examination
C. that I found it very easy to work it out.
D. No error.

Answer : We discussed about the problem so thoroughly


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
A lot of travel delay is caused / due to the inefficiency and lack of good management / on behalf of the railways.

A. A lot of travel delay is caused
B. due to the inefficiency and lack of good management
C. on behalf of the railways
D. No error

Answer : on behalf of the railways


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.