Common Error Detection Set – 5 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
According to the Bible / it is meek and humble / who shall inherit the earth.

A. According to the Bible
B. it is meek and humble
C. who shall inherit the earth
D.No error

Answer : it is meek and humble


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Sixty miles / are / a good distance.

A. Sixty miles
B. are
C.a good distance
D.No error

Answer : are


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If a man diligently seeks to come into the contact / with the best that has been thought and said in this world / he will become simple and unselfish.

A. If a man diligently seeks to come into the contact
B. with the best that has been thought and said in this world
C. he will become simple and unselfish
D.No error

Answer : If a man diligently seeks to come into the contact


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He couldn’t but help / shedding tears at the plight of the villagers / rendered homeless by a devastating cyclone.

A. He couldn’t but help
B. shedding tears at the plight of the villagers
C.rendered homeless by a devastating cyclone
D. No error

Answer : He couldn’t but help


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence. The newer type of automatic machines/ wash/ the clothes faster.

A. The newer type of automatic machines
B. wash
C. the clothes faster
D. No error

Answer : The newer type of automatic machines


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
An Indian ship / laden with merchandise / got drowned in the Pacific Ocean.

A. An Indian ship
B. laden with merchandise
C. got drowned in the Pacific Ocean
D. No error

Answer : got drowned in the Pacific Ocean


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
One of the members / expressed doubt if / the Minister was an atheist.

A. One of the members
B. expressed doubt if
C. the Minister was an atheist
D. No error

Answer : expressed doubt if


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Do the roses in your garden smell / more sweetly / than those in ours?

A. Do the roses in your garden smell
B.more sweetly
C. than those in ours
D. No error

Answer : more sweetly


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They have been / very close friends / until they quarrelled.

A. They have been
B. very close friends
C. until they quarrelled
D. No error

Answer : They have been


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You must / remember me / to post this letter.

A. You must
B.remember me
C.to post this letter
D.No error

Answer :remember me


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He will certainly help you / if you will ask him / in a pleasant manner.

A. He will certainly help you
B. if you will ask him
C. in a pleasant manner
D. No error

Answer : if you will ask him


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence. By the time/ we got our tickets and entered the cinema theater,/ the show was already begun.

A. By the time
B.we got our tickets and entered the cinema theater
C.the show was already begun
D.No Error

Answer : the show was already begun


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I could not put up in a hotel / because the boarding and lodging charges / were exorbitant.

A. I could not put up in a hotel
B. because the boarding and lodging charges
C.were exorbitant
D. No error

Answer : I could not put up in a hotel


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I have got / my M.Sc. degree / in 1988.

A. I have got
B. my M.Sc. degree
C. in 1988
D. No error

Answer : I have got


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Block of Residential flats / are coming up / near our house.

A. Block of Residential flats
B. are coming up
C. near our house
D. No error

Answer : Block of Residential flats


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
When the dentist came in / my tooth was stopped aching / out of fear that I might lose my tooth.

A. When the dentist came in
B.my tooth was stopped aching
C.out of fear that I might lose my tooth
D. No error

Answer : my tooth was stopped aching


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I shall certainly / write you / when I shall reach NewDelhi.

A. I shall certainly
B.write you
C. when I shall reach NewDelhi
D.No error

Answer : when I shall reach NewDelhi


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective / because it penetrates deepdown (beinglight and non-sticky) and works from within / (because of its ayurvedic ingredients) to keep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks, burns and nappy rash.

A. The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective
B. because it penetrates deepdown (beinglight and non-sticky) and works from within
C. (because of its ayurvedic ingredients) to keep skin blemish, free and helps cope with cuts nicks, burns and nappy rash
D. No error

Answer : The brand propositon now therefore had to be that Keokarpin Antiseptic Cream is more effective


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.

Each of the students in the computer class/ has to type/ their own research paper this semester.

A. Each of the students in the computer class
B. has to type
C. their own research paper this semester
D. No Error

Answer : No Error


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The Indian radio / which was previously controlled by the British rulers / is free now from the narrow vested interests.

A. The Indian radio
B.which was previously controlled by the British rulers
C. is free now from the narrow vested interests
D. No error

Answer : is free now from the narrow vested interests


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.