Common Error Detection Set – 6 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Having received your letter / this morning, we are writing / to thank you for the same.

A. Having received your letter
B. this morning, we are writing
C.to thank you for the same
D. No error

Answer : No error


Q2.Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You can get / all the information that you want / in this book.

A.You can get
B.all the information that you want
C.in this book
D. No error

Answer : all the information that you want


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is the duty of every citizen to do his utmost / to defend the hardly-won / freedom of the country.

A. It is the duty of every citizen to do his utmost
B.to defend the hardly-won
C. freedom of the country
D.No error

Answer : to defend the hardly-won


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
On the busy Ring Road / we witnessed a collusion / between a truck and an auto.

A. On the busy Ring Road
B. we witnessed a collusion
C. between a truck and an auto
D. No error

Answer : we witnessed a collusion


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Will you please buy / some jaggery for me / if you go to the market?

A. Will you please buy
B.some jaggery for me
C. if you go to the market?
D. No error

Answer : No error


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Most of the members at the meeting felt / that the group appointed for investigating the case / were not competent to do the job efficiently.

A. Most of the members at the meeting felt
B. that the group appointed for investigating the case
C. were not competent to do the job efficiently
D. No error

Answer : were not competent to do the job efficiently


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is not coming tomorrow / as he is having a pain in the chest / and has to see a doctor.

A. He is not coming tomorrow
B. as he is having a pain in the chest
C.and has to see a doctor
D. No error

Answer : and has to see a doctor


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
May I / know who you want / to see please

A. May I
B. know who you want
C. to see please
D.No error

Answer : know who you want


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The warden / forbade the student / from leaving the hostel.

A. The warden
B.forbade the student
C.from leaving the hostel
D.No error

Answer : No error


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It does not matter how you do it; / what I want is that / you should finish the work within a month.

A. It does not matter how you do it;
B. what I want is that
C. you should finish the work within a month
D. No error

Answer : what I want is that


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The retiring principal asked his old pupils / to take the interest in the school / after he has retired.

A. The retiring principal asked his old pupils
B. to take the interest in the school
C. after he has retired
D. No error

Answer : to take the interest in the school


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He has not been attending / English classes / since one month

A. He has not been attending
B. English classes
C. since one month
D. No error

Answer : since one month


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In these days of inflation / a ten rupee’s note will not buy you / even an ordinary meal.

A. In these days of inflation
B. a ten rupee’s note will not buy you
C. even an ordinary meal
D. No error

Answer : a ten rupee’s note will not buy you


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Many times the news has been published / in the papers that the end of the world will be certain / if a nuclear war breaks out.

A. Many times the news has been published
B.in the papers that the end of the world will be certain
C.if a nuclear war breaks out
D. No error

Answer : No error


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He said that he / will mind if / I refused his offer.

A. He said that he
B.will mind if
C.I refused his offer
D.No error

Answer : will mind if


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
In spite of several reminders, / he did not so far send / any reply to my letters.

A.In spite of several reminders
B. he did not so far send
C.any reply to my letters
D.No error

Answer : he did not so far send


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Though senior in age, / his father is junior than / my father in service.

A. Though senior in age,
B. his father is junior than
C. my father in service
D. No error

Answer : his father is junior than


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At present juncture / however, the supercomputer / would be a costly toy.

A.At present juncture
B. however, the supercomputer
C. would be a costly toy
D. No error

Answer : At present juncture


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is time / we should accept all our people as equals / and as partners in the task of building a strong and united nation.

A. It is time
B. we should accept all our people as equals
C. and as partners in the task of building a strong and united nation
D. No error

Answer : we should accept all our people as equals


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He persisted / to do it / in spite of my advice.

A. He persisted
B. to do it
C. in spite of my advice
D. No error

Answer : to do it


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.