Common Error Detection Set – 8 MCQs

Are you guys looking for Common Error Detection MCQs Questions for Common Error Detection MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of Common Error Detection MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Common Error Detection MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He is going everyday / for a morning walk / with his friends and neighbours

A. He is going everyday
B.for a morning walk
C. with his friends and neighbours
D. No error.

Answer : He is going everyday


Q2. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If you work hard, / you will get good grades / in examinations

A. If you work hard,
B. you will get good grades
C. in examinations
D. No error

Answer : in examinations


Q3. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
They / enjoyed thoroughly / at the party.

A. They
B. enjoyed thoroughly
C. at the party
D. No error

Answer : enjoyed thoroughly


Q4. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
His father died of cholera / but his mother also, / though very weak, is out of danger.

A. His father died of cholera
B.but his mother also,
C. though very weak, is out of danger
D. No error

Answer : but his mother also,


Q5. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The criminal was / caught, convicted the hung / in a short period of time.

A. The criminal was
B. caught, convicted the hung
C. in a short period of time
D. No error

Answer : in a short period of time


Q6. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
You will come / to my party tomorrow, / isn’t it?

A. You will come
B. to my party tomorrow,
C. isn’t it?
D. No error

Answer : isn’t it?


Q7. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
If I am you / I would have seen to it / that I won the prize.

A. If I am you
B. I would have seen to it
C. that I won the prize
D.No error

Answer : If I am you


Q8. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
At the station, / I’ll hire a coolie / to carry my baggages

A. At the station,
B. I’ll hire a coolie
C.to carry my baggages
D.No error

Answer : to carry my baggages


Q9. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Students should not take part / in party politics and political demonstrations / as they interfere in serious study

A. Students should not take part
B. in party politics and political demonstrations
C. as they interfere in serious study
D. No error

Answer : as they interfere in serious study


Q10. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The brakes and steering failed / and the bus ran down the hill / without anyone being able control it.

A.The brakes and steering failed
B.and the bus ran down the hill
C. without anyone being able control it
D. No error

Answer : without anyone being able control it


Q11. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
It is an established fact that the transcendental American poets and philosophers. / who lived in the latter half of the nineteenth century. / were more influenced by Indian philosophy, in particular by Upanishadic Philosophy.

A. It is an established fact that the transcendental American poets and philosophers
B. who lived in the latter half of the nineteenth century
C.were more influenced by Indian philosophy, in particular by Upanishadic Philosophy
D. No error

Answer : were more influenced by Indian philosophy, in particular by Upanishadic Philosophy


Q12. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Neither he / nor his father is interested / in joining the party.

A. Neither he
B. nor his father is interested
C. in joining the party.
D. No error

Answer : No error


Q13. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Since we are friends / there should be no secret / between you and I.

A. Since we are friends
B. there should be no secret
C.between you and I
D. No error

Answer : between you and I


Q14. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
Not one of the hundreds / of striking workers / were allowed to go near the factory.

A.Not one of the hundreds
B. of striking workers
C. were allowed to go near the factory
D. No error

Answer : were allowed to go near the factory


Q15. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
My father goes / to the office / five day week.

A. My father goes
B. to the office
C. five day week
D.No error

Answer : five day week


Q16. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
He managed to make sense of the book / even though it was the first time / he read anything on the subject.

A. He managed to make sense of the book
B. even though it was the first time
C. he read anything on the subject
D. No error

Answer : he read anything on the subject


Q17. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The method suggested in the lecture / enables a student to learn more quickly / and to have remembered for a longer period of time.

A. The method suggested in the lecture
B. enables a student to learn more quickly
C. and to have remembered for a longer period of time
D. No error

Answer : and to have remembered for a longer period of time


Q18. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
The police broke upon the robbers / when they were in the lonely place / to divide their booty.

A. The police broke upon the robbers
B.when they were in the lonely place
C. to divide their booty
D. No error

Answer : The police broke upon the robbers


Q19. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I am thinking of / to go to Agra / for my cousin’s marriage.

A. I am thinking of
B. to go to Agra
C. for my cousin’s marriage
D. No error

Answer : to go to Agra


Q20. Find out whether there is any grammatical error in below sentence.
I wonder / how am I / to do it

A. I wonder
B. how am I
C. to do it
D. No error

Answer : how am I


Common Error Detection MCQs all set


We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Common Error Detection PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Common Error Detection Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.