Computer Automation Online Questions – Set 04

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The difference between CAD and CAM is that CAD software is directed at product design while CAM software is:

(A) Concerned with production and control of tool design
(B) Concerned with management programs
(C) Designed for communications
(D) Specifically for PC-board design

Answer:(A) Concerned with production and control of tool design


Q2. The “walk-through” method of programming a robot involves:

(A) Walking through your suggested procedure with your supervisor prior to programming
(B) Physically moving the robot through all the motions it is to repeat
(C) Moving the robot from one location to another
(D) None of the above

Answer: (B) Physically moving the robot through all the motions it is to repeat


Q3. Which of the methods below can be used to tell a robot what it is to do?

(A) Walk-through
(B) Set mechanical stops
(C) Software program
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q4. Compared to an open-loop system, a closed-loop control system is:

(A) More accurate
(B) More complex
(C) More stable
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q5. An operating system:

(A) Can help reduce software development time
(B) Provides ability for other programmers to understand the software structure
(C) Is useless in most control applications
(D) None of the above

Answer: (A) Can help reduce software development time


Q6. An operating system:

(A) Is required to run a microprocessor system
(B) Provides a structure with which to develop application programs
(C) Is useful because standard modules can be used
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q7. Which of the following is not critical in PC CAD software?

(A) Crosshatching
(B) Layering
(C) Drawing/editing
(D) Damping

Answer: (D) Damping


Q8. The speed at which the monitor accepts data is called:

(A) Bandwidth
(B) Response time
(C) Interlacing
(D) Scanning

Answer:(A) Bandwidth


Q9. The two types of relays in a PC are:

(A) An output relay and a control relay
(B) A control relay and a retentive relay
(C) A retentive relay and a non-retentive relay
(D) All of the above

Answer: (A) An output relay and a control relay


Q10. One advantage of a PC in industrial control is that it:

(A) Has a reliable long life compared to relay logic
(B) Is very difficult for the inexperienced programmer to understand
(C) Is unreliable because there are no moving parts
(D) None of the above

Answer: (A) Has a reliable long life compared to relay logic


Q11. An encoder:

(A) Is used to send telegraph signals
(B) Converts an input to a binary number
(C) Converts a binary number to a decimal number
(D) Can have only four keys

Answer: (B) Converts an input to a binary number


Q12. A microprocessor:

(A) Is another name for a computer
(B) Is a CPU in integrated circuit form
(C) Executes a program of instructions
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q13. Robot motion:

(A) Is the same for all robots
(B) Usually imitates human motion
(C) Is not dependent on the robot structure
(D) All of the above

Answer: (B) Usually imitates human motion


Q14. What is the process lag?

(A) The time it takes for the sensor to respond to a changed
(B) The lag in the error signal when the setpoint is changed
(C) The time it takes for the mass of the process to respond to an input change
(D) None of the above

Answer: (C) The time it takes for the mass of the process to respond to an input change


Q15. A smart solid-state sensor is:

(A) One that integrates both logic and a solid-state sensor into one unit
(B) One that has two or three substrates
(C) Not available today
(D) None of the above

Answer: (A) One that integrates both logic and a solid-state sensor into one unit


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.