Computer Awareness GK Question SET-3

Here you will find GK MCQ Questions for Computer Awareness GK Question with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Computer Awareness GK Question. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer Awareness GK Question. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Which among the following is NOT a web browser?

[A] SpaceTime
[B] NeoPlanet
[C] Sputnik
[D] MeeGo

Correct Answer: D [MeeGo]


Q2.Which of the following is not an arithmetic capability of a computer?

[A] Addition and Subtraction
[B] Calculation
[C] Copy and Paste
[D] All of the above

Correct Answer: C [Copy and Paste]


Q3.What is the meaning of the Greek word analogon from which the word analog has been derived?

[A] According to an Equation
[B] According to a Sum
[C] According to a Ratio
[D] According to a Dividend

Correct Answer: C [According to a Ratio ]


Q4.How many pins are there on a Video Graphics Array connector?

[A] 12
[B] 13
[C] 15
[D] 16

Correct Answer: C [15]


Q5.Which of the following networking devices is used for delivery of messages between VPN nodes?

[A] Router
[B] VPN connector
[C] Switch
[D] Hub

Correct Answer: B [VPN connector]


Q6.“Macintosh” an Operating System is a product of ?

[A] Microsoft
[B] Apple
[C] Intel
[D] Google

Correct Answer: B [Apple]


Q7.Which of the following is a single integrated circuit on which a CPUs are typically constructed?

[A] Microprocessor
[B] Memory
[C] Motherboard
[D] Hard Disk

Correct Answer: A [Microprocessor]


Q8.How is data transmitted in analog computers?

[A] Continuous Signals
[B] Discrete Signals
[C] Intermittent Signals
[D] Interrupted Signals

Correct Answer: A [Continuous Signals]


Q9.Who among the following gave the first theory related to computer software?

[A] Ada Lovelace
[B] Alan Turing
[C] Steve Jobs
[D] Bill Gates

Correct Answer: B [Alan Turing]


Q10.What is the name given to the device that converts between two different types of transmission for interoperation?

[A] Bridge Router
[B] Protocol Convertor
[C] Multilayer Switch
[D] Hub Jointer

Correct Answer: B [Protocol Convertor]


Q11.Which of the following are part of the Logical Operations of the computer?

[A] Addition
[B] Greater Than
[C] Subtraction
[D] Differentials

Correct Answer: B [Greater Than]


Q12.What controlled the data-processing operations in the Harvard Mark I?

[A] Electric relays
[B] Memory
[C] Switching Devices
[D] Both 1 and 3

Correct Answer: D [Both 1 and 3]


Q13.In what form is the data expressed in a digital computer?

[A] Binary
[B] Tertiary
[C] Primary
[D] Secondary

Correct Answer: A [Binary]


Q14.Which of the following is the first layer of software loaded into computer memory when it starts up?

[A] Device Driver
[B] Operating System
[C] Language Translator
[D] System Utilities

Correct Answer: B [Operating System]


Q15.Which one of the below is known as the Multi-Port Repeater?

[A] Firewall
[B] HIDS
[C] Hub
[D] Switch

Correct Answer: C [Hub]


Computer Awareness GK

Computer Awareness GK Question SET-1
Computer Awareness GK Question SET-2
Computer Awareness GK Question SET-3
Computer Awareness GK Question SET-4
Computer Awareness GK Question SET-5
Computer Awareness GK Question SET-6
Computer Awareness GK Question SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Computer Awareness GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Computer Awareness GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.