Computer Awareness GK Question SET-5

Here you will find GK MCQ Questions for Computer Awareness GK Question with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Computer Awareness GK Question. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer Awareness GK Question. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.What is the name given to the specialized application that is build for a specific business?

[A] Vertical Application
[B] Horizontal Application
[C] Both a and b
[D] None of the Above

Correct Answer: A [Vertical Application]


Q2.Which of the following techniques is used by UMTS?

[A] FDMA
[B] CDMA
[C] TDMA
[D] SDMA

Correct Answer: B [CDMA]


Q3.Which of these protocols is used to querying and modifying directory services running over a network?

[A] NTP
[B] LDAP
[C] SNMP
[D] None of the above

Correct Answer: B [LDAP]


Q4.What is the use of ‘Ctrl + ;’ key combination in MS Excel?

[A] Inserts current date
[B] Inserts current time
[C] Inserts current day
[D] Inserts current timestamp

Correct Answer: A [Inserts current date]


Q5.What is the attack called where the hackers look for insecure websites and plant a malicious script into the sourcecode?

[A] Drive-by attack
[B] IP Spoofing
[C] Phishing
[D] None of the above

Correct Answer: A [Drive-by attack]


Q6.Which of the following is the scripting and programming language developed by John .H.Thompson for use in Adobe Director?

[A] Java
[B] Lingo
[C] VBA
[D] Ruby

Correct Answer: B [Lingo]


Q7.Which university was connected for the first time with the Stanford Research Institute under ARPANET?

[A] University of California
[B] University of Michigan
[C] Harvard University
[D] University of New York

Correct Answer: A [University of California]


Q8.Which of these rendering engines is used by Chrome web browser?

[A] Gecko
[B] Blink
[C] Quantum
[D] None of the above

Correct Answer: B [Blink]


Q9.What is the use of Shift + F11 in MS Excel?

[A] Deletes the workbook
[B] Deletes the current sheet
[C] Inserts a new sheet
[D] Inserts a new row

Correct Answer: C [Inserts a new sheet]


Q10.Which of these malicious programs collect information about users and sends the data to a remote user?

[A] Polymorphic virus
[B] Boot-record infector
[C] Spyware
[D] File Infector

Correct Answer: C [Spyware]


Q11.Which of the following languages was first conceived by Alain Colmerauer?

[A] Prolog
[B] FORTRAN
[C] Java
[D] COBOL

Correct Answer: A [Prolog]


Q12.What is the name of the first computer virus, that affected ARPANET?

[A] Mayhem
[B] Creeper
[C] Boom
[D] Attack

Correct Answer: B [Creeper]


Q13.Which of these layout engines was used by Opera before it transitioned to Blink?

[A] Goanna
[B] KHTML
[C] Gecko
[D] Presto

Correct Answer: D [Presto]


Q14.Which of these is a shortcut to add a border to the selected cell in MS Excel?

[A] CTRL + Shift + /
[B] CTRL + Shift + &
[C] ALT + Shift + /
[D] ALT + Shift + B

Correct Answer: B [CTRL + Shift + &]


Q15.What are the viruses that rewrite themselves completely each time they are to infect new executables, known as?

[A] Metamorphic virus
[B] Polymorphic virus
[C] Macro virus
[D] None of the above

Correct Answer: A [Metamorphic virus]


Computer Awareness GK

Computer Awareness GK Question SET-1
Computer Awareness GK Question SET-2
Computer Awareness GK Question SET-3
Computer Awareness GK Question SET-4
Computer Awareness GK Question SET-5
Computer Awareness GK Question SET-6
Computer Awareness GK Question SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Computer Awareness GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Computer Awareness GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.