Computer Awareness GK Question SET-6

Here you will find GK MCQ Questions for Computer Awareness GK Question with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Computer Awareness GK Question. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer Awareness GK Question. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.What does the COMAL stands for?

[A] Common Algebraic Language
[B] Common Algorithmic Language
[C] Common Algebraic Language
[D] Computer Algebraic Language

Correct Answer: B [Common Algorithmic Language]


Q2.Who was the first head of the state to send an email?

[A] George Washington
[B] Queen Elizabeth II
[C] Jimmy Carter
[D] None of the above

Correct Answer: B [Queen Elizabeth II]


Q3.What is the codename given to Edge web browser?

[A] Spartan
[B] Opera
[C] Google
[D] Orange

Correct Answer: A [Spartan]


Q4.What is trigger used for in MS PowerPoint?

[A] to start the slideshow
[B] to end the slideshow
[C] initiate a sequence of animations by clicking on a specific object
[D] to start random special effects when a particular key is pressed

Correct Answer: C [initiate a sequence of animations by clicking on a specific object]


Q5.Which of these is a type of E-banking?

[A] Electronic Bill Payment
[B] CTS
[C] Telephone Banking
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Q6.Which of the following is true about ADA?

[A] It is a structured & Object Oriented based High level Programming language.
[B] It was designed by Jean Ichbaih of CII Honeywell Bull.
[C] Both a and b
[D] None of the Above

Correct Answer: C [Both a and b]


Q7.Which of these organisations was created to manage IP address spaces?

[A] TELNET
[B] ICANN
[C] W3C
[D] None of the above

Correct Answer: B [ICANN]


Q8.What is Push to talk feature?

[A] allows the user to record the conversation
[B] allows the user to be heard only while the talk button is held
[C] allows call conferencing
[D] None of the above

Correct Answer: B [allows the user to be heard only while the talk button is held]


Q9.What do we call a file in MS PowerPoint which is a pattern of a group of slides that can be used for a presentation?

[A] Text Styles
[B] Template
[C] Colour scheme
[D] Master slide

Correct Answer: B [Template]


Q10.Which of these is not referred as Plastic money?

[A] Credit card
[B] Debit card
[C] Smart card
[D] 1 Rupee note

Correct Answer: D [1 Rupee note]


Q11.Which among the following are the database languages?

[A] Data Definition Language
[B] Data Manipulation Language
[C] Data Control Language
[D] All of the Above

Correct Answer: D [All of the Above]


Q12.What does DSL stand for?

[A] Downloading Speed Limit
[B] Digital Standard Limit
[C] Data Services Layer
[D] Digital Subscriber Line

Correct Answer: D [Digital Subscriber Line]


Q13.Which was the first version of Windows made available for purchase from the Windows Marketplace?

[A] Windows XP
[B] Windows Vista
[C] Windows 10
[D] Windows 7

Correct Answer: B [Windows Vista]


Q14.What is Iif function in MS Access?

[A] Indexed If
[B] Immediate If
[C] Integer If
[D] None of the above

Correct Answer: B [Immediate If]


Q15.Which of the following can be used to access the E-banking services?

[A] PC
[B] PDA
[C] ATM
[D] All of the above

Correct Answer: D [All of the above]


Computer Awareness GK

Computer Awareness GK Question SET-1
Computer Awareness GK Question SET-2
Computer Awareness GK Question SET-3
Computer Awareness GK Question SET-4
Computer Awareness GK Question SET-5
Computer Awareness GK Question SET-6
Computer Awareness GK Question SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Computer Awareness GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Computer Awareness GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.