Computer Awareness GK Question SET-7

Here you will find GK MCQ Questions for Computer Awareness GK Question with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Computer Awareness GK Question. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Computer Awareness GK Question. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Which of the following are the examples of ORDBMS?

[A] PostgreSQL
[B] Greenplum
[C] SQL Server
[D] All of the Above

Correct Answer: D [All of the Above]


Q2.Which among the following is the cheapest type of internet connection?

[A] Dial-up
[B] ISDN
[C] DSL
[D] Wireless Internet

Correct Answer: A [Dial-up]


Q3.When was MS Excel launched for Windows OS?

[A] 1986
[B] 1985
[C] 1987
[D] 1988

Correct Answer: C [1987]


Q4.Which of these is the extension of MS Access 2007 database file?

[A] .accdb
[B] .adp
[C] .mdw
[D] .accde

Correct Answer: A [.accdb]


Q5.Which of the following is not a feature of Cloud Computing services?

[A] Easy expandability and scalability
[B] One time Fixed Payment
[C] Faster Product Development
[D] Optimization of Capital Investments

Correct Answer: B [One time Fixed Payment]


Q6.Which of the following is the most commonly used operation in relational algebra for projecting a collection of records from a relation?

[A] Join
[B] Union
[C] Select
[D] All of the Above

Correct Answer: C [Select]


Q7.What does UDP stand for?

[A] Uninterrupted Delivery Protocol
[B] User Destination Pairing
[C] Uninterrupted Data Parsing
[D] User Datagram Protocol

Correct Answer: D [User Datagram Protocol]


Q8.Which of these is not an MS Office web service?

[A] Docs.com
[B] OneDrive
[C] Dropbox
[D] Delve

Correct Answer: C [Dropbox]


Q9.What is the shortcut key to switch between the field names and properties panels in table design view?

[A] F3
[B] F5
[C] F8
[D] F6

Correct Answer: D [F6]


Q10.What are Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) and Infrastructure as a Service (IaaS) in context with Cloud Computing?

[A] Delivery Models
[B] Pricing Models
[C] Evolution Stages of Cloud Computing
[D] Scalability of Environment

Correct Answer: A [Delivery Models]


Q11.What does the COMAL stands for?

[A] Common Algebraic Language
[B] Common Algorithmic Language
[C] Common Algebraic Language
[D] Computer Algebraic Language

Correct Answer: B [Common Algorithmic Language]


Q12.UMTS is a standard for which of the following networks?

[A] 2G
[B] 3G
[C] 4G
[D] 5G

Correct Answer: B [3G]


Q13.What is the meaning of the Greek word analogon from which the word analog has been derived?

[A] According to an Equation
[B] According to a Sum
[C] According to a Ratio
[D] According to a Dividend

Correct Answer: C [According to a Ratio ]


Q14.What is trigger used for in MS PowerPoint?

[A] to start the slideshow
[B] to end the slideshow
[C] initiate a sequence of animations by clicking on a specific object
[D] to start random special effects when a particular key is pressed

Correct Answer: C [initiate a sequence of animations by clicking on a specific object]


Q15.Which among the following are the database languages?

[A] Data Definition Language
[B] Data Manipulation Language
[C] Data Control Language
[D] All of the Above

Correct Answer: D [All of the Above]


Computer Awareness GK

Computer Awareness GK Question SET-1
Computer Awareness GK Question SET-2
Computer Awareness GK Question SET-3
Computer Awareness GK Question SET-4
Computer Awareness GK Question SET-5
Computer Awareness GK Question SET-6
Computer Awareness GK Question SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Computer Awareness GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Computer Awareness GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.