Computer Science Engineering Automation System – Set 08

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Stepping motors:

(A) Can run at varying speeds
(B) Can be built to index different amounts by changing the pole configuration
(C) Can run both clockwise and counterclockwise
(D) All of the above

Answer:(D) All of the above


Q2. Which of the following is required for a plotter to perform specific commands?

(A) Firmware
(B) Software
(C) Driver
(D) Hardware

Answer: (C) Driver


Q3. The heart of automation technology is.

(A) Robots
(B) Computers
(C) Control
(D) Sensors

Answer: (B) Computers


Q4. Which of the following is often used as an alternative to the light pen or in association with storage tube displays?

(A) Digitiser
(B) Track ball
(C) Mouse
(D) Tablet

Answer: (D) Tablet


Q5. The accuracy of a pick-and-place robot can be as good as:

(A) + 0.0005 inches
(B) + 0.05 inches
(C) 0.008 inches
(D) + 3%

Answer: (A) + 0.0005 inches


Q6. A flexible manufacturing system may be:

(A) An automated assembly line
(B) Expensive to alter
(C) Very difficult to change when new products are introduced
(D) All of the above

Answer: (A) An automated assembly line


Q7. Which of the following editor(s) is(are) incorporated into general CAD system?

(A) Point Editor
(B) Line Editor
(C) Macro and symbol Editor
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q8. The three different types of pen plotter technology are flatbed, drum and:

(A) Electrostatic
(B) Thermal
(C) Pinch roller
(D) Impact

Answer:(C) Pinch roller


Q9. Most continuous control actuators:

(A) Are of the time proportioning type
(B) Use a 4 to 20 mA current loop input
(C) Are used with standard continuous control loop
(D) Both (b) and (c) above

Answer: (D) Both (b) and (c) above


Q10. Operator interaction directly with the CRT is accomplished via:

(A) A digitizing tablet
(B) Vector scanning
(C) A stylus
(D) A touch terminal

Answer: (D) A touch terminal


Q11. A proportional plus integral controller can:

(A) Has no transient response
(B) Can compensate for lag
(C) Can increase the system type
(D) Both (b) and (c)

Answer: (D) Both (b) and (c)


Q12. The term used to represent the recycling of unused memory is:

(A) Garbage collection
(B) Diagnostic routine
(C) Memory dump
(D) Direct memory access

Answer: (A) Garbage collection


Q13. A Hall effect switch is usually used to:

(A) Measure voltage
(B) Measure temperature
(C) Sense a vacuum
(D) Sense the presence of a magnetic object

Answer: (D) Sense the presence of a magnetic object


Q14. What is required to enable the PC to emulate a graphics terminal?

(A) Software
(B) A laser printer
(C) A color monitor
(D) A graphics board

Answer: (A) Software


Q15. The basic difference between broadband and baseband is:

(A) Availability
(B) Capacity
(C) Reliability
(D) Transmission

Answer: (B) Capacity


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.