Current Affairs Quiz: August 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-17)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for August 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This August assist you to understand and check your knowledge about the August 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of August 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:‘Big Billion Startup’ is a book on the untold __ story which will be released in Oct.

A] Flipkart
B] OYO
C] RedBus
D] PayTm

Answer: A[Flipkart]

Q2:The first Woman ___ Kanchan Chaudhary Bhattacharya has passed away.

A] DSP
B] DGP
C] IG
D] DIG

Answer: B[DGP]

Q3:Punjab Government will canalise its rivers with technical support from World Bank and _.

A] ADB
B] AIIB
C] NDB
D] ECB

Answer: A[ADB]

Q4:India has slipped to __ spot from the previous 79th place in Henley Passport Index among 189 countries.

A] 81st
B] 83rd
C] 85th
D] 86th

Answer: D[86th]

Q5:Where is the headquarter of Asian Infrastructure Investment Bank?

A] Beijing
B] Singapore
C] Shanghai
D] Kuala Lumpur

Answer: A[Beijing]

Q6:__ has announced a strategic partnership with University of Illinois Urbana-Champaign to develop new technologies and systems in precision medicine.

A] TCS
B] Wipro
C] Infosys
D] Cognizant

Answer: C[Infosys]

Q7:__ and Microsoft India have ventured in to create ‘AI Digital Lab’ for advance AI skilling in IndiA]

A] Indian Institute of Technology, Kharagpur
B] Indian Institute of Management, Ahmedabad
C] Indian School of Business, Hyderabad
D] Indian Statistical Institute Kolkata

Answer: C[Indian School of Business, Hyderabad]

Q8:Bandhan Bank has launched co-branded credit card with __.

A] Citi Bank
B] Standard Chartered Bank
C] Development Bank of Singapore
D] HSBC Bank

Answer: B[Standard Chartered Bank]

Q9:___ will acquire 49% stake in Future Coupons Ltd of Kishore Biyani Group.

A] Amazon
B] PayTm
C] Flipkart
D] Reliance

Answer: A[Amazon]

Q10:IndTokyo App is launched to help Indian para-athletes to look up accessible places in Tokyo _ Paralympics Games.

A] 2021
B] 2020
C] 2022
D] 2019

Answer: B[2020]

Q11:The 7th Community Radio Sammelan was inaugurated by Amit Khare, Secretary, Ministry of Information & Broadcasting at BR Ambedkar Bhawan, _.

A] New Delhi
B] Mumbai
C] Pune
D] Hyderabad

Answer: A[New Delhi]

Q12:Where is the headquarter of ‘Institution of Engineers’?

A] Bangalore
B] Kolkata
C] New Delhi
D] Mumbai

Answer: B[Kolkata]

Q13:__ has been ranked first in free medicine scheme implementation issued by National Health Mission under Drugs and Vaccine Distribution Management System.

A] Rajasthan
B] Haryana
C] Odisha
D] Gujarat

Answer: A[Rajasthan]

Q14:Prime Minister Modi has announced to celebrate September as a month of __.

A] Ayurveda
B] Nutrition
C] Yoga
D] Khelo India

Answer: B[Nutrition]

Q15:India will be hosting 14th session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in _.

A] Mumbai
B] New Delhi
C] Kolkata
D] Hyderabad

Answer: B[New Delhi]

Q16:_ launched AI Chip ‘Spring Hill’ or Nervana NNP (Neural Network Processor)-I 1000 at Stanford University in CaliforniA]

A] Qualcomm
B] AMD Corp
C] Intel Corp
D] NVidia

Answer: C[Intel Corp]

Q17:NASA has named a rock on Mars in honour of Iconic __ band, ‘The Rolling Stones’.

A] French
B] German
C] British
D] American

Answer: C[British]

Q18:___ has constituted a 4-member Advisory Board for Banking Frauds, headed by former Vigilance Commissioner TM Bhasin.

A] CVC
B] RBI
C] IBBI
D] IBA

Answer: A[CVC]

Q19: _ India has launched ‘Military Veterans Employment Programme’ for military veterans and their spouses.

A] Amazon
B] Microsoft
C] Flipkart
D] Google

Answer: A[Amazon]

Q20:___ has launched India’s first One-Time Password facility for ATM withdrawals.

A] Indian Bank
B] Canara Bank
C] Union Bank of India
D] Bank of India

Answer: B[Canara Bank]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for August 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to August 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment