Current Affairs Quiz: August 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-4)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for August 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This August assist you to understand and check your knowledge about the August 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of August 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:_ has launched an Combat Mobile Game ‘_: A Cut Above’.

A] Indian Air Force
B] Indian Army
C] Indian Navy
D] NSG

Answer: A[Indian Air Force]

Q2:Café Coffee Day has appointed SV Ranganath as its interim Chairman after the death of founder-chairman _.

A] PK Siddhartha
B] VG Siddhartha
C] SK Siddhartha
D] HG Siddhartha

Answer: B[VG Siddhartha]

Q3:Atal Innovation Mission is set to launch a new program for community innovation in _.

A] New Delhi
B] Kolkata
C] Mumbai
D] Chennai

Answer: A[New Delhi]

Q4:India has signed a deal to acquire R-27 Air-to-Air Missiles from __ to be equipped on Su-30MKI combat aircraft.

A] USA
B] Japan
C] China
D] Russia

Answer: D[Russia]

Q5:Shawala Teja Singh Temple is an ancient Hindu temple located in __’s Sialkot city has been re-opened for devotees.

A] Pakistan
B] Afghanistan
C] Myanmar
D] Bangladesh

Answer: A[Pakistan]

Q6:CARS24 has received a license of a Non-banking Finance Company from _.

A] Finance Ministry
B] Ministry of Corporate Affairs
C] RBI
D] Department of Finance

Answer: C[RBI]

Q7:_ has acquired Data Privacy and Governance start up ‘BlueTalon’.

A] Adobe
B] Google
C] Microsoft
D] Oracle

Answer: C[Microsoft]

Q8:Infosys announced the launch of its Cyber Defence Center in Bucharest, _.

A] Bulgaria
B] Romania
C] Hungary
D] Slovakia

Answer: B[Romania]

Q9:Chris Gayle has become the first cricketer to score a hundred in Global T20 league in __.

A] UAE
B] USA
C] Canada
D] Mexico

Answer: C[Canada]

Q10:Aman KA and AU Nachiketh of _ have won National Geographic Explorer Award at the 2019 Google Science Fair competition.

A] Maharashtra
B] Karnataka
C] Tamil Nadu
D] Kerala

Answer: B[Karnataka]

Q11:Wing Commander ____ has become first IAF Pilot to perform a wingsuit skydive jump.

A] Tarun Chaudhri
B] Tarun Maheshwari
C] Tarun Mehta
D] Tarun Shah

Answer: A[Tarun Chaudhri]

Q12:Cabinet has approved increasing the number of Supreme Court Judges from 30 to _, excluding Chief Justice of IndiA]

A] 34
B] 33
C] 35
D] 36

Answer: B[33]

Q13:Government has launched ‘One Nation-One Ration Card scheme’ on a pilot basis in four states Telangana, Andhra Pradesh, _ and Gujarat.

A] Rajasthan
B] Maharashtra
C] Kerala
D] Karnataka

Answer: B[Maharashtra]

Q14:Cabinet has approved the setting up of ISRO Technical Liaison Unit at __.

A] Moscow
B] Tokyo
C] Landon
D] Berlin

Answer: A[Moscow]

Q15:__ Journalist Ravish Kumar has been awarded Ramon Magsaysay Award for the year 2019.

A] New 24
B] Indian Today
C] ABP
D] NDTV

Answer: D[NDTV]

Q16:Which City has topped QS Best Student Cities Ranking?

A] Tokyo
B] Paris
C] New York
D] Landon

Answer: D[Landon]

Q17:Where is the Headquarter of Indian Post Payment Bank?

A] Pune
B] Mumbai
C] New Delhi
D] Hyderabad

Answer: C[New Delhi]

Q18:__ has launched ‘iMudra’ Digital Account which comes with a digital wallet and a prepaid carD]

A] IRCTC
B] Ministry of Railway
C] CRIS
D] NTES

Answer: A[IRCTC]

Q19:Mrutyunjay Mohapatra has been appointed as the Director General of __.

A] Employees’ State Insurance Corporation
B] National Weather Service
C] Employees’ Provident Fund Organisation
D] India Meteorological Department

Answer: D[India Meteorological Department]

Q20:Ranjan Gogoi is the first person from _ to become Chief Justice of IndiA]

A] South India
B] Northeast India
C] West Central India
D] North West India

Answer: B[Northeast India]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for August 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to August 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment