Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-10)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:The foundation stone of India’s first Dolphin Research Centre will be laid in _.

A] Kanpur
B] Kolkata
C] Varanasi
D] Patna

Answer: D[Patna]

Q 2:_ has launched ‘Operation Thirst’ with a aim to crack down selling of Unauthorized Packaged Drinking Water.

A] Recurve Police Force
B] Railway Police Force
C] Research Police Force
D] Reserve Police Force

Answer: B[Railway Police Force]

Q 3:Diplomat __ has been appointed as Secretary of Overseas Indian Affairs in Ministry of External Affairs.

A] Vikas Luhadiya
B] Vikas Shah
C] Vikas Sinha
D] Vikas Swarup

Answer: D[Vikas Swarup]

Q 4:_ Govt. will set-up India’s 1st Elephant Rehabilitation Center in Kuttoor.

A] Kerala
B] Karnataka
C] Goa
D] Tamil Nadu

Answer: A[Kerala]

Q 5:__ of Chine will host the 44th session of the World Heritage Committee in 2020.

A] Fuzhou
B] Xiamen
C] Hangzhou
D] Quanzhou

Answer: A[Fuzhou]

Q 6:What is the Capital of Australia?

A] Sydney
B] Perth
C] Melbourne
D] Canberra

Answer: C[Melbourne]

Q 7:_ has inducted the World’s Largest Metal Dome encasing the destroyed reactor at Chernobyl Plant.

A] Belarus
B] Poland
C] Russia
D] Ukraine

Answer: D[Ukraine]

Q 8:_ has been appointed as CEO of Accenture.

A] David P. Rowland
B] Joseph Glickauf
C] Julie Sweet
D] Arthur Andersen

Answer: C[Julie Sweet]

Q 9:Anshula Kant of India has been MD and CFO of __.

A] World Bank
B] IMF
C] World Economic Forum
D] IFC

Answer: A[World Bank]

Q 10:Flipkart has launched a Credit Card ‘Flipkart Axis Bank Credit Card’ in a partnership with Axis Bank and _.

A] RuPay
B] Visa
C] MasterCard
D] Pay Wave

Answer: C[MasterCard]

Q 11:Government has appointed ___________as the Director General of Fire Services, Civil Defence and Home GuarD]

A] G Satish Reddy
B] Alok Verma
C] M Nageswar Rao
D] Vineet Narain

Answer: C[ M Nageswar Rao]

Q 12:__ Government has announced ‘Janata Clinics’ and ‘Ease of Doing Farming’ in the state.

A] Madhya Pradesh
B] Rajasthan
C] Karnataka
D] Punjab

Answer: B[Rajasthan]

Q 13:Who is the Lieutenant Governor of Delhi?

A] Najeeb Jung
B] Kapil Mishra
C] Manish Sisodia
D] Anil Baijal

Answer: D[Anil Baijal]

Q 14:The 2nd edition of Global Manufacturing and Industrialisation Summit (GMIS) is being held in the _ city of Yekaterinburg.

A] Russia
B] Japan
C] China
D] South Korea

Answer: A[Russia]

Q 15:USA lawmakers have passed a bill aimed at lifting the present __ country-cap on issuing Green Cards.

A] 9.0%
B] 8.0%
C] 6.0%
D] 7.0%

Answer: D[7.0%]

Q 16:João Gilberto who recently passed away, was a _ singer, songwriter, and guitarist, who was a pioneer of the musical genre of bossa nova in the late 1950s.

A] Spanish
B] Argentine
C] Brazilian
D] German

Answer: C[Brazilian]

Q 17:Where is the Headquarter of International Court of Justice?

A] Vienna
B] Berlin
C] The Hague
D] Geneva

Answer: C[The Hague]

Q 18:__ has become 1st major economy to impose a tax named GAFA tax (an acronym for Google, Apple, Facebook and Amazon) on Digital Giants.

A] Italy
B] Portugal
C] France
D] Croatia

Answer: C[France]

Q 19:Where is the Headquarter of United Nations Development Programme?

A] New York
B] Paris
C] Washington DC
D] Landon

Answer: A[New York]

Q 20:Asian Junior Wrestling Championships has started in __.

A] Indonesia
B] Malaysia
C] Thailand
D] Laos

Answer: C[Thailand]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment