Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-11)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:An Agriculture Development Scheme has started in __ under RAFTAAR Scheme.

A] Chhattisgarh
B] Rajasthan
C] Madhya Pradesh
D] Karnataka

Answer: A[Chhattisgarh]

Q 2:__ Government has become first state to approve a draft water policy to address water issues.

A] Assam
B] Meghalaya
C] Karnataka
D] Sikkim

Answer: B[Meghalaya]

Q 3:India and South Africa will host Gandhi-Mandela Peace Initiative in __.

A] Durban
B] Mumbai
C] Cape Town
D] New Delhi

Answer: D[New Delhi]

Q 4:_ film ‘Nagarkirtan’ has won 4 Awards (‘Best Feature Film’, ‘Best Director’, ‘Best Actor’ and ‘Best Original Score’) at SAARC film festival 2019.

A] Bengali
B] Punjabi
C] Telugu
D] Kannada

Answer: A[Bengali]

Q 5:Fernando José “Corby” Corbató who recently passes away, was a prominent _ computer scientist, notable as a pioneer in the development of time-sharing operating systems.

A] American
B] German
C] British
D] French

Answer: A[American]

Q 6:The first Global Conference for Media Freedom co-hosted by UK and Canada in __.

A] Vancouver
B] Montreal
C] London
D] Manchester

Answer: C[London]

Q 7:Where is the Headquarter of Larsen & Toubro?

A] Kolkata
B] Delhi
C] Mumbai
D] Bangalore

Answer: C[Mumbai]

Q 8:__ has awarded an over $73-million contract to Silicon Valley-based startup ‘Made In Space’.

A] SpaceX
B] JAXA
C] NASA
D] European Space Agency

Answer: C[NASA]

Q 9:Max Emilian Verstappen is a Belgian-Dutch racing driver who competes under the Dutch flag in Formula One with __.

A] Red Bull Racing
B] Mercedes AMG Petronas
C] McLaren
D] Scuderia Toro Rosso

Answer: A[Red Bull Racing]

Q 10:Who is the Runner-up at Women’s Single in WIMBELDON OPEN 2019?

A] Venus Williams
B] Naomi Osaka
C] Serena Williams
D] Maria Sharapova

Answer: C[Serena Williams]

Q 11:Where is the Headquarter of Larsen & Toubro?

A] Som
B] Dong
C] Yen
D] Baht

Answer: A[Som]

Q 12:Goa is a state in western India with coastlines stretching along the Arabian SeA] Its long history as a _ colony prior to 1961 is evident in its preserved 17th-century churches and the area’s tropical spice plantations.

A] Italian
B] Portuguese
C] British
D] French

Answer: B[Portuguese]

Q 13:Who is the Governor of Gujarat?

A] Vishwa Harichandan
B] Kalraj Mishra
C] Shusri Anasuyian
D] Acharya Dev Vrat

Answer: D[Acharya Dev Vrat]

Q 14:The United Nations, at its General Assembly in November 2014, declared _ as World Youth Skills Day.

A] 14 July
B] 16 July
C] 17 July
D] 15 July

Answer: D[15 July]

Q 15:Palau has become the _ Signatory Country to join the International Solar Alliance.

A] 72th
B] 73th
C] 74th
D] 76th

Answer: D[76th]

Q 16:Hussain Muhammad Ershad was a _ Army Chief and politician who served as the President of _ from 1983 to 1990, a time many consider to have been a military dictatorship.

A] Afghanistan
B] Pakistan
C] Bangladesh
D] Maldives

Answer: C[Bangladesh]

Q 17:Where is the Headquarter of OYO Rooms?

A] Ghaziabad
B] Noida
C] Gurugram
D] New Delhi

Answer: C[Gurugram]

Q 18:_ has offered $250 million loan to Kerala Government for Resilient Kerala project.

A] WEF
B] IMF
C] World Bank
D] UNDP

Answer: C[World Bank]

Q 19:Former India wicketkeeper Kiran More has been appointed as the Interim coach of __’s senior National team.

A] USA
B] Canada
C] Mexico
D] Japan

Answer: A[USA]

Q 20:The Indian Women’s Football Team has jumped six places to reach _ spot in the latest FIFA team rankings 2019 (In July 2019).

A] 56th
B] 55th
C] 57th
D] 58th

Answer: C[57th]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment