Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-12)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Who is the President of Pakistan?

A] Arif Alvi
B] Arif Khan
C] Arif Alam
D] Arif Pathan

Answer: A[Arif Alvi]

Q 2:Who is the Managing Director of HDFC Bank?

A] Aditya Kapoor
B] Aditya Puri
C] Aditya Mehta
D] Aditya Saha

Answer: B[Aditya Puri]

Q 3:The Golden Jubilee Edition of International Film Festival of India will be held from 20th Nov till 28th November 2019 in _.

A] Hyderabad
B] Delhi
C] Mumbai
D] Goa

Answer: D[Goa]

Q 4:Over __ persons enrolled under PM Shram Yogi Maandhan Scheme which is a central government scheme meant for old age protection and social security of Unorganised Workers.

A] 10 lakh
B] 20 lakh
C] 30 lakh
D] 40 lakh

Answer: C[30 lakh]

Q 5: was the spaceflight that first landed humans on the Moon. Commander Neil Armstrong and lunar module pilot Buzz Aldrin, both American, landed the Apollo Lunar Module Eagle on July 20, 1969, at 20:17 UTC] RBI has finalised a three-year roadmap for medium term objective of Project ‘_’.

A] Apollo 10
B] Apollo 11
C] Apollo 12
D] Apollo 13

Answer: B[Apollo 11]

Q 6:World Day for International Justice, also referred to as Day of International Criminal Justice or International Justice Day, is an international day celebrated throughout the world on _.

A] July 15
B] July 16
C] July 17
D] July 18

Answer: C[July 17]

Q 7:HDFC Bank is terminated and delisted its Global Depository Receipt GDRs from _ Stock Exchange.

A] Switzerland
B] Malta
C] Luxembourg
D] Monaco

Answer: C[Luxembourg]

Q 8:The interest rate on General Provident Fund (GPF) has been cut by basis points to ___ from 8.0%.

A] 20 and 7.80%
B] 30 and 7.70%
C] 10 and 7.90%
D] 05 and 7.95%

Answer: C[10 and 7.90%]

Q 9:Former Supreme Court Judge Justice AK Sikri has been appointed as an international judge of _ International Commercial Court.

A] Singapore
B] Hong Kong
C] Malaysia
D] Indonesia

Answer: A[Singapore]

Q 10:Lewis Hamilton of British has won sixth British Grand Prix defeating Valtteri Bottas of _.

A] Germany
B] Poland
C] Finland
D] Switzerland

Answer: C[Finland]

Q 11:The __ edition of World Telugu Writers Conference will be held in Vijayawada in December 2019.

A] 4th
B] 5th
C] 6th
D] 7th

Answer: A[4th]

Q 12:Union Health Minister _ has released National Digital Health Blueprint.

A] Prakash Javadekar
B] Dr Harsh Vardhan
C] Piyush Goyal
D] Narendra Singh Tomar

Answer: B[Dr Harsh Vardhan]

Q 13:Department of Telecom and ___ have signed a MoU to develop a Broadband Readiness Index for Indian States and Union Territories.

A] ICTR
B] ICATR
C] ICMR
D] ICRIER

Answer: D[ICRIER]

Q 14:Mircea Geoana of _ has been appointed as Deputy Secretary General of NATO.

A] Romania
B] Bulgaria
C] Slovakia
D] Hungary

Answer: A[Romania]

Q15:Nelson Mandela International Day is an annual international day in honour of Nelson Mandela, celebrated each year on __, Mandela’s birthday.

A] 18 July
B] 19 July
C] 20 July
D] 21 July

Answer: A[18 July]

Q 17:Russia-India Joint Military Exercise __ will be held in India from December.

A] Indra-2019
B] Rus-Ind-2019
C] Raind-2019
D] Ind-Rus-2019

Answer: A[Indra-2019]

Q 18:_ with Common Services Centres has launched a co-branded ‘Small Business MoneyBack Credit Card’ for small traders and village level entrepreneurs.

A] ICICI Bank
B] Axis Bank
C] HDFC Bank
D] Kotak Bank

Answer: C[HDFC Bank]

Q 19:_ has launched ‘JEE Ready’ App for IIT-JEE Exam Preparation.

A] Amazon
B] Oracle
C] Adobe
D] Cisco

Answer: A[Amazon]

Q 20:Which Brand has topped India’s 100 Most Valuable Brand 2019 List of Brand Finance.

A] SBI
B] LIC
C] TATA
D] HDFC

Answer: C[TATA]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment