Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-14)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Ministry of Road Transport and Highways will ask to declare all lanes at toll plazas on national highways as FASTag lanes from __.

A] December 1
B] April 1
C] January 1
D] March 1

Answer: A[December 1]

Q 2:Government eMarketplace and __ has signed an MoU to set up GeM Organizational Transformation Team-Project Management Unit.

A] GAIL
B] SAIL
C] BHEL
D] NMDC

Answer: B[SAIL]

Q 3:_ has pulled out $300 million lending to Amaravati Capital City Project in Andhra Pradesh.

A] WB
B] IMF
C] WEF
D] UNDP

Answer: A[WB]

Q 4:India and China will carry out Military Exercise ‘Hand-in-Hand’ at __, Meghalaya in December 2019.

A] Williamnagar
B] Umroi
C] Ampati
D] Khliehriat

Answer: B[Umroi]

Q 5:Benjamin Netanyahu has become Israel’s longest-serving Prime Minister, surpassing _.

A] Golda Meir
B] Menachem Begin
C] Moshe Dayan
D] David Ben-Gurion

Answer: D[David Ben-Gurion]

Q 6:The 5th edition of International Police Expo 2019 was concluded in _.

A] Kolkata
B] Mumbai
C] New Delhi
D] Chennai

Answer: C[New Delhi]

Q 7:__ has launched Digital Banking Platform ‘InstaBIZ’ for MSMEs.

A] HDFC Bank
B] Axis Bank
C] ICICI Bank
D] IDBI Bank

Answer: C[ICICI Bank]

Q 8:Where is the headquarter of Andhra Bank?

A] Hyderabad
B] Visakhapatnam
C] Amaravati
D] Guntur

Answer: A[Hyderabad]

Q 9:USA based Ebix has acquired travel portal _ for $337.8 million.

A] Yatra Online
B] Make My Trip
C] Happy Easy Go
D] Ixigo

Answer: A[Yatra Online]

Q 10:Indian Army has successfully conducted trials of NAG 3rd Generation Anti-Tank Guided Missile at Pokhran Field Firing Ranges in __.

A] Odisha
B] Rajasthan
C] Andhra Pradesh
D] Karnataka

Answer: B[Rajasthan]

Q 11:According to the Bloomberg Billionaires Index 2019, _ Tycoon Bernard Arnault has supressed Bill Gates to become 2nd richest person in the worlD]

A] French
B] German
C] Spanish
D] British

Answer: A[French]

Q 12:__ has been appointed as Private Secretary to Prime Minister Narendra Modi replacing Sanjeev Kumar SinglA]

A] Vivek Adarsh
B] Vivek Kumar
C] Vivek Sharma
D] Vivek Gupta

Answer: B[Vivek Kumar]

Q 13:Minister of Information and Broadcasting Prakash Javadekar has inaugurated 10th Jagran Film Festival in __.

A] Jaipur
B] Pune
C] Mumbai
D] New Delhi

Answer: D[New Delhi]

Q 14:Chandrayaan-2 is India’s second lunar exploration mission after Chandrayaan-1 in October __.

A] 2008
B] 2009
C] 2007
D] 2006

Answer: A[2008]

Q 16:Ministry of Environment, Forests and Climate Change of India has selected _– in India to compete for ‘Blue Flag Certification’.

A] 11 beaches
B] 12 beaches
C] 13 beaches
D] 14 beaches

Answer: B[12 beaches]

Q 17:‘Internet Saathi’ is an initiative of __ and Tata Trusts which is aimed at facilitating digital literacy among women in rural IndiA]

A] Oracle India
B] Amazon India
C] Google India
D] Microsoft India

Answer: C[Google India]

Q 18:RBI’s Panel on Economic Capital Framework led by _ has finalised its report on surplus RBI reserves.

A] C Rangarajan
B] Y Venugopal Reddy
C] IG Patel
D] Bimal Jalan

Answer: D[Bimal Jalan]

Q 19:Women’s and Men’s Indian Team has won _ Commonwealth Table Tennis Championship at the Jawaharlal Nehru Stadium in Delhi.

A] 20st
B] 21st
C] 22st
D] 23st

Answer: B[21st]

Q 20:__ Shiva Thapa has won a Gold Medal in 63 kg category in President’s Cup in Kazakhstan.

A] Wrestler
B] Boxer
C] Weightlifting
D] Shot Putter

Answer: B[Boxer]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment