Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-15)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Where is the headquarter of IAEA?

A] Vienna
B] Geneva
C] Paris
D] Berlin

Answer: A[Vienna]

Q 2:‘BhabhaKavach’ is indigenously produced lightweight Bullet Proof Jacket and is developed jointly by _ and public sector metals and metal alloys manufacturer MIDHANI.

A] Hindustan Aeronautics Limited
B] Ordnance Factories Board
C] Defence Research and Development Organisation
D] Bharat Dynamics

Answer: B[Ordnance Factories Board]

Q 3:Aditya L1 is a Solar mission is scheduled for launch in __ by ISRO to study Corona of Sun.

A] 2020
B] 2022
C] 2021
D] 2023

Answer: A[2020]

Q 4:INS Sagardhwani has embarked on a two-month-long Sagar Maitri Mission from Southern Naval Command in _.

A] Kochi
B] Chennai
C] Thiruvananthapuram
D] Kanyakumari

Answer: A[Kochi]

Q 5:__ elected as the leader of Britain’s Conservative Party and also won the contest to be the New Prime Minister of United Kingdom.

A] Jeremy Hunt
B] Nigel Farage
C] Theresa May
D] Boris Johnson

Answer: D[Boris Johnson]

Q 6:What is the Capital of Panama?

A] Destin
B] Pensacola
C] Panama City
D] Panamanian

Answer: C[Panama City]

Q 7:World Brain Day is observed on _ by the World Federation of Neurology and International Headache Society.

A] July 21
B] July 22
C] July 23
D] July 24

Answer: B[July 22]

Q 8:__ Based Aerospace and Defence Company Lockheed Martin has signed MoUs with 3 Indian startups-Terero Mobility, Sastra Robotics and NoPo Nanotechnologies.

A] USA
B] British
C] German
D] Russian

Answer: A[USA]

Q 9:The 11th biennial edition of DefExpo India-2020 is scheduled to be held _ in February 2020.

A] Jaipur
B] Lucknow
C] Indore
D] Nagpur

Answer: C[Indore]

Q 10:PV Sindhu won Silver medal after finishing second at the _ after she was defeated by world number four Akane Yamaguchi of Japan.

A] Malaysia Open
B] Indonesia Open
C] Thailand Open
D] Singapore Open

Answer: B[Malaysia Open]

Q 11:Vocalist S Sowmya has been awarded Sangita Kalanidhi award of the __ Music Academy.

A] Madras
B] Mumbai
C] Pune
D] Kolkata

Answer: A[Madras]

Q 12:_ has rolled out a scheme ‘Indian Cyber Crime Coordination Centre’ for period 2019-2020.

A] Ministry of External Affairs
B] Ministry of Home Affairs
C] Ministry of Human Resource Development
D] Ministry of Finance

Answer: B[Ministry of Home Affairs]

Q 13:Kerala Government will set-up India’s first Space Tech Park at ____’s Knowledge City.

A] Kozhikode
B] Thrissur
C] Kochi
D] Thiruvananthapuram

Answer: D[Thiruvananthapuram]

Q 14:YouGov is a British international Internet-based market research and data analytics firm, headquartered in the __, with operations in Europe, North America, the Middle East and Asia-PacifiC]

A] Italy
B] France
C] Germany
D] UK

Answer: D[UK]

Q 15:The 13th edition of Global Healthcare Summit was held in _.

A] Delhi
B] Pune
C] Hyderabad
D] Mumbai

Answer: C[Hyderabad]

Q 16:___ has received in-principle regulatory approvals to set up its IFSC Banking Unit in Gujarat International Finance Tec-City.

A] DBS Bank
B] Citibank
C] Standard Chartered Bank
D] MayBank

Answer: C[Standard Chartered Bank]

Q 17:Reebok has signed _ as its Indian brand ambassador.

A] Varun Dhawan
B] Sidharth Malhotra
C] Shraddha Kapoor
D] Ranbir Kapoor

Answer: C[Shraddha Kapoor]

Q 18:_ has been entrusted with the charges of Inland Waterways Authority of India which is an arm of Ministry of Shipping.

A] Arun Kumar Jha
B] Anita Prasad
C] Aruna Kumar Jha
D] Amita Prasad

Answer: D[Amita Prasad]

Q 19:Manny Pacquiao of __ has won WBA Welterweight Championship after scoring a split-decision win against Keith Thurman.

A] Thailand
B] Vietnam
C] Malaysia
D] Philippine

Answer: D[Philippine]

Q 20:Cricketer Kapil Dev was conferred with ‘Bharat Gaurav Award’ by __.

A] Mohun Bagan AC
B] East Bengal FC
C] Churchill Brothers SC
D] Aizawl FC

Answer: B[East Bengal FC]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment