Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-16)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Ambikapur of _ is selected as the second cleanest city after Indore under SBM.

A] Chhattisgarh
B] Karnataka
C] Madhya Pradesh
D] Rajasthan

Answer: A[Chhattisgarh]

Q 2:Government of India has set a target of _ Rooftop Solar Projects Installation by 2022.

A] 30000 MegaWatt
B] 50000 MegaWatt
C] 40000 MegaWatt
D] 45000 MegaWatt

Answer: C[40000 MegaWatt]

Q 3:Central Board of Direct Taxes celebrated the 159th Income Tax Day (Aaykar Diwas) on _.

A] 27th July
B] 26th July
C] 24th July
D] 25th July

Answer: C[24th July]

Q 4:__ has become first state to reserve 75% Private Jobs for locals.

A] Andhra Pradesh
B] Karnataka
C] Telangana
D] Maharashtra

Answer: A[Andhra Pradesh]

Q 5:Olympic Gold Medallist Indian _ Keshav Dutt was conferred with ‘Mohun Bagan Ratna’.

A] Field Hockey Player
B] Sprinter
C] Footballer
D] Wrestler

Answer: A[Field Hockey Player]

Q 6:__ has signed an MoU with BRICS of Commerce and Industry for promoting trade and investments between BRICS countries and eastern part of IndiA]

A] Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry
B] Merchants’ Chamber of Commerce
C] Bharat Chamber of Commerce
D] Confederation of Indian Industry

Answer: C[Bharat Chamber of Commerce]

Q 7:Telangana Government and ‘World Economic Forum’s Centre for Fourth Industrial Revolution Network’ are going to launch a project to deliver emergency medical supplies such as blood and vaccines via drones.

A] Andhra Pradesh
B] Kerala
C] Telangana
D] Tamil Nadu

Answer: C[Telangana]

Q 8:What is the Capital of Vietnam?

A] Ha Long Bay
B] Da Nang
C] Ho Chi Minh City
D] Hanoi

Answer: D[Hanoi]

Q 9:_____ and Japan Credit Bureau International has launched ‘RuPay JCB Global Cards’.

A] SEBI
B] NABARD
C] RBI
D] NPCI

Answer: D[NPCI]

Q 10:_ is the 27th and current United States secretary of defense.

A] Patrick M. Shanahan
B] Mark Thomas Esper
C] Mark A] Milley
D] Ryan McCarthy

Answer: B[Mark Thomas Esper]

Q 11:JATAN is a ‘Virtual Museum software’ is developed by Human Centres Design and Computing Group, C-DAC, _.

A] Pune
B] Noida
C] Chennai
D] Bangalore

Answer: A[Pune]

Q 12:__ has officially recognised Indian Cricketers’ Association (ICA) formed as per the board’s new constitution.

A] Supreme Court of India
B] Board of Control for Cricket in India
C] International Cricket Council
D] Ministry of Corporate Affairs

Answer: B[Board of Control for Cricket in India]

Q 13:The La Liga is the men’s top professional football division of the _ football league system.

A] Spanish
B] German
C] Italian
D] French

Answer: A[Spanish]

Q 14:Table Tennis Federation of India has appointed DejanPapic of _ as the head coach of Indian Table Tennis Team.

A] China
B] Mexico
C] Brazil
D] Canada

Answer: D[Canada]

Q 15:__ has acquired Israeli-US cloud storage startup ‘Elastifile’ for around $200 million.

A] Google
B] Microsoft
C] Oracle
D] Adobe

Answer: A[Google]

Q 16:Cricketer Gautam Gambhir has been appointed as the Brand Ambassador Of UP Yoddha __ Team.

A] Cricket
B] Hockey
C] Kabaddi
D] Football

Answer: C[Kabaddi]

Q 17:RBI has assigned __ to run Monetary Policy Portfolio after the resignation of fellow Deputy Governor Viral AcharyA]

A] Mahesh Kumar Jain
B] NS Vishwanathan
C] BP Kanungo
D] Ramesh Chandra Dua

Answer: C[BP Kanungo]

Q 18:According to IMF, India’s GDP growth is expected to grow by _ in 2019-20.

A] 7.0%
B] 7.1%
C] 7.2%
D] 7.3%

Answer: A[7.0%]

Q 19:Which country has topped Global Innovation Index 2019?

A] Switzerland
B] France
C] USA
D] Norway

Answer: A[Switzerland]

Q 20:The Non Aligned Movement Ministerial Meeting was held in Caracas, __.

A] Peru
B] Venezuela
C] Argentina
D] Chile

Answer: B[Venezuela]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment