Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-18)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Kaiga Atomic Energy station, _ set a World Record in continuous operation of 962 days by Unit-1 of Kaiga Generating Station.

A] Karnataka
B] Maharashtra
C] Odisha
D] Andhra Pradesh

Answer: A[Karnataka]

Q 2:The 5th international Dharma-Dhamma conference was inaugurated at __ by Union Minister of State KirenRijiju.

A] Kundalpur
B] Rajgir
C] Champapur
D] Bhagalpur

Answer: B[Rajgir]

Q 3:Nepal will be the partner country for ‘Gita Jayanti Mahotsav 2019’ scheduled to be held at __.

A] Kurukshetra
B] Hastinapur
C] Mathura
D] Indraprastha

Answer: A[Kurukshetra]

Q 4:Global Tiger Day, often called International Tiger Day, is an annual celebration to raise awareness for tiger conservation, held annually on 29 July.

A] July 28
B] July 29
C] July 27
D] July 30

Answer: B[July 29]

Q 5:Sudarsan Pattnaik of __, India has won People’s Choice Award at International Sand Sculpting Festival in Boston in USA]

A] Odisha
B] Jharkhand
C] Karnataka
D] West Bengal

Answer: A[Odisha]

Q 6:Actress ___ will be honoured Tribute Actor award at 44th Toronto International Film Festival 2019.

A] Amanda Seyfried
B] Mamie Gummer
C] Meryl Streep
D] Cher

Answer: C[Meryl Streep]

Q 7:The Government of India has begun the 7th Economic Census from ___.

A] Nagaland
B] Assam
C] Tripura
D] Mizoram

Answer: C[Tripura]

Q 8:__ has partnered with NITI Aayog under the Women Entrepreneurship Platform to support and promote women entrepreneurs in IndiA]

A] Instagram
B] Snapchat
C] WhatsApp
D] Facebook

Answer: C[WhatsApp]

Q 9:The 2019 World Wrestling Championships will be held in Nur-Sultan, _ from 14 September to 22 September, 2019.

A] Uzbekistan
B] Kyrgyzstan
C] Tajikistan
D] Kazakhstan

Answer: D[Kazakhstan]

Q 10:_ ranked on top in installation of rooftop solar projects with an installed capacity of 261.97 megawatts.

A] Rajasthan
B] Maharashtra
C] Madhya Pradesh
D] Gujarat

Answer: D[Gujarat]

Q 11:Who is the Appointer of the Chairman of ‘Estimates Committee’.

A] Speaker of the Lok Sabha
B] Chief Justice of India
C] President
D] Prime Minister

Answer: A[Speaker of the Lok Sabha]

Q 12:Lt Gen Paramjit Singh has been appointed as next Director General of Military Operations of __.

A] Indian Navy
B] Indian Army
C] Indian Air Force
D] ITBP

Answer: B[Indian Army]

Q 13:__ has been appointed as Chairman of National Anti-profiteering Authority for 2 years.

A] Badri Narain Sharma
B] Badri Narayan Sharma
C] Badri Vishal Sharma
D] Badri Nath Sharma

Answer: A[Badri Narain Sharma]

Q 14:Vidisha Baliyan of __,India has been crowned Miss Deaf World 2019.

A] Maharashtra
B] Rajasthan
C] Madhya Pradesh
D] Uttar Pradesh

Answer: D[Uttar Pradesh]

Q 15:PM Modi will feature in an episode of ‘Man vs Wild’ along with show’s host __.

A] Bear Grylls
B] Ed Stafford
C] Michael Grylls
D] Ray Mears

Answer: A[Bear Grylls]

Q 16:Global Ayurveda Summit 2019 will be held at __, KeralA]

A] Thiruvananthapuram
B] Kozhikode
C] Kochi
D] Kottayam

Answer: C[Kochi]

Q 17:GST Council has decided to reduce GST rate on Electric Vehicles to __ from August 1.

A] 15%
B] 12%
C] 5%
D] 18%

Answer: C[5%]

Q 18:Nepal Prime Minister _ has inaugurated ‘India-Nepal Logistics Summit 2019’ in Kathmandu.

A] Sher Bahadur Deuba
B] Bidhya Devi Bhandari
C] Madhav Kumar Nepal
D] KP Sharma Oli

Answer: D[KP Sharma Oli]

Q 19:Western Railway has opened first of its kind Printing Press Heritage Gallery at Mahalaxmi in __.

A] Vadodara
B] Surat
C] Mumbai
D] Pune

Answer: C[Mumbai]

Q 20:Khelo India Youth Games 2020 will be held in _.

A] Shillong
B] Guwahati
C] Dispur
D] Bhubaneswar

Answer: B[Guwahati]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment