Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-19)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:The 22nd National Conference on e-Governance 2019 will be held at __ during 8-9th August 2019.

A] Guwahati
B] Dispur
C] Shillong
D] Kolkata

Answer: C[Shillong]

Q 2:Who is the Governor of West Bengal?

A] Ramesh Bais
B] Jagdeep Dhankar
C] VP Singh Badnore
D] Banwarilal Purohit

Answer: B[Jagdeep Dhankar]

Q 3:Sachivalaya or ‘Secretariat Building’ in __ will be renamed as ‘Lok Seva Bhavan’.

A] Bhubaneswar
B] Bhopal
C] Lucknow
D] Jaipur

Answer: A[Bhubaneswar]

Q 4:World Day against Trafficking in Persons was observed on __ to raise awareness of the plight of victims of human trafficking and to protect their rights.

A] July 28
B] July 29
C] July 30
D] July 31

Answer: C[July 30]

Q 5:India will host a part of an international military sports event in Rajasthan’s __ over nine days in August.

A] Jaisalmer
B] Jodhpur
C] Bikaner
D] Barmer

Answer: A[Jaisalmer]

Q 6:____ International Airport has been shortlisted for Leading European Architecture Forum awards 2019.

A] Coimbatore
B] Thanjavur
C] Tiruchirappalli
D] Tirunelveli

Answer: C[Tiruchirappalli]

Q 7:Which of the following is India’s largest Telecom Operator by subscribers?

A] Vodafone-Idea
B] AIrtel
C] Jio
D] BSNL

Answer: C[Jio]

Q 8:_ topped in Asian city ranked at 21st position in Dell Global Women Entrepreneur Cities Index.

A] Singapore
B] Hong Kong
C] Kuala Lumpur
D] Sydney

Answer: A[Singapore]

Q 9:_ has relaxed the norms of funds raised through External Commercial Borrowings for NBFC and Corporates.

A] Finance Ministry
B] NABARD
C] SEBI
D] RBI

Answer: D[RBI]

Q 10:__ has been appointed as the new Finance Secretary replacing Subhash Chandra Garg.

A] Arvind Panagariya
B] Rajiv Kumar
C] Bibek Debroy
D] Amitabh Kant

Answer: B[ Rajiv Kumar]

Q 11:Where is the Headquarter of Larsen & Toubro?

A] Som
B] Dong
C] Yen
D] Baht

Answer: A[Som]

Q 12:Goa is a state in western India with coastlines stretching along the Arabian SeA] Its long history as a _ colony prior to 1961 is evident in its preserved 17th-century churches and the area’s tropical spice plantations.

A] Italian
B] Portuguese
C] British
D] French

Answer: B[Portuguese]

Q 13:Who is the Governor of Gujarat?

A] Vishwa Harichandan
B] Kalraj Mishra
C] Shusri Anasuyian
D] Acharya Dev Vrat

Answer: D[Acharya Dev Vrat]

Q 14:The United Nations, at its General Assembly in November 2014, declared _ as World Youth Skills Day.

A] 14 July
B] 16 July
C] 17 July
D] 15 July

Answer: D[15 July]

Q 15:Palau has become the _ Signatory Country to join the International Solar Alliance.

A] 72th
B] 73th
C] 74th
D] 76th

Answer: D[76th]

Q 16:Hussain Muhammad Ershad was a _ Army Chief and politician who served as the President of _ from 1983 to 1990, a time many consider to have been a military dictatorship.

A] Afghanistan
B] Pakistan
C] Bangladesh
D] Maldives

Answer: C[Bangladesh]

Q 17:Where is the Headquarter of OYO Rooms?

A] Ghaziabad
B] Noida
C] Gurugram
D] New Delhi

Answer: C[Gurugram]

Q 18:_ has offered $250 million loan to Kerala Government for Resilient Kerala project.

A] WEF
B] IMF
C] World Bank
D] UNDP

Answer: C[World Bank]

Q 19:Former India wicketkeeper Kiran More has been appointed as the Interim coach of __’s senior National team.

A] USA
B] Canada
C] Mexico
D] Japan

Answer: A[USA]

Q 20:The Indian Women’s Football Team has jumped six places to reach _ spot in the latest FIFA team rankings 2019 (In July 2019).

A] 56th
B] 55th
C] 57th
D] 58th

Answer: C[57th]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment