Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-25)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Who has become the first Indian sprinter to win Gold in the 100m event at the 30th World University Games (WUG-2019)?

[A] Ashwini Akkunji
[B] Sathi Geetha
[C] Hima Das
[D] Dutee Chand

Answer: D [Dutee Chand]

Q2.The famous Kataragama temple is located in which country?

[A] Nepal
[B] Sri Lanka
[C] Myanmar
[D] Bangladesh

Answer: B [Sri Lanka]

Q3.The Skill development training programme for jail inmates has started in which district of Assam?

[A] Cachar
[B] Bongaigaon
[C] Karbi Anglong
[D] Kokrajhar

Answer: B [Bongaigaon ]

Q4.Who has been adjudged as the AIFF Men’s Footballer of the Year 2019?

[A] Jeje Lalpekhlua
[B] Lallianzuala Chhangte
[C] Abdul Samad
[D] Sunil Chhetri

Answer: D [Sunil Chhetri]

Q5.Which state government has recently implemented Center’s Witness Protection Scheme (WPS)?

[A] Rajasthan
[B] Jharkhand
[C] Odisha
[D] Gujarat

Answer: C [Odisha ]

Q6.Prasar Bharati has signed MoU with which IIT for research collaboration in newly emerging technologies?

[A] IIT Delhi
[B] IIT Bombay
[C] IIT Indore
[D] IIT Kanpur

Answer: D [IIT Kanpur]

Q7.On which date, the 2019 edition of World Population Day (WPD) is observed?

[A] July 10
[B] July 11
[C] July 12
[D] July 13

Answer: B [July 11]

Q8.Who has been sworn-in as the new Prime Minister of Greece?

[A] Kyriakos Mitsotakis
[B] Dimitris Koutsoumpas
[C] Alexis Tsipras
[D] Fofi Gennimata

Answer: A [Kyriakos Mitsotakis]

Q9.Which Indian movie has won the NETPAC Award for Best Asian Film at the 23rd Bucheon Film Festival 2019?

[A] Gully Boy
[B] Kabir Singh
[C] Bharat
[D] Super 30

Answer: A [Gully Boy]

Q10.Under whose chairmanship, the 2nd India-Russia Strategic Economic Dialogue (IRSED) was held in New Delhi?

[A] Ajay Narayan Jha
[B] Subhash Chandra Garg
[C] Nirmala Sitharaman
[D] Rajiv Kumar

Answer: D [Rajiv Kumar]

Q11.Which Indian weightlifter has won Gold in 81 kg category at the 2019 Commonwealth Championships in Apia?

[A] Gurdeep Singh
[B] Rustam Sarang
[C] Ajay Singh
[D] Deepak Lather

Answer: C [Ajay Singh]

Q12.Who has been appointed as Secretary of Overseas Indian Affairs?

[A] Sumanta Chaudhury
[B] Anup Wadhawan
[C] Anant Narayan Nanda
[D] Vikas Swarup

Answer: D [Vikas Swarup]

Q13.Which is the India’s most expensive office location , as per Commercial Real Estate Services (CBRE)’s latest survey?

[A] Connaught Place
[B] Nariman Point
[C] Bandra Kurla Complex
[D] India Gate

Answer: A [Connaught Place]

Q14.The Operation Thirst has been launched by which Indian organisation?

[A] Indian Army
[B] ISRO
[C] Indian Railway
[D] BARC

Answer: C [Indian Railway ]

Q15.Which international organisation has released the 2019 global Multidimensional Poverty Index (MPI)?

[A] WHO
[B] UNDP
[C] FAO
[D] ILO

Answer: B [UNDP]

Q16.The Asia’s largest solar Power project is located in which district of Madhya Padesh?

[A] Jabalpur
[B] Chhindwara
[C] Indore
[D] Rewa

Answer: D [Rewa]

Q17.Who has been appointed as MD & CFO of the World Bank (WB)?

[A] Sunil Mehta
[B] Anshula Kant
[C] Karnam Sekar
[D] R A Sankara Narayanan

Answer: B [Anshula Kant]

Q18.Anthony Amalraj is associated to which sports?

[A] Tennis
[B] Golf
[C] Badminton
[D] Table Tennis

Answer: D [Table Tennis]

Q19.M J Radhakrishnan, who passed away recently, was the renowned film maker of which regional cinema?

[A] Malayalam
[B] Tamil
[C] Telugu
[D] Odia

Answer: A [Malayalam ]

Q20.The first-ever Himalayan states’ conclave is slated to be held in which state?

[A] Meghalaya
[B] Himachal Pradesh
[C] Uttarakhand
[D] Jammu and Kashmir

Answer: C [Uttarakhand ]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment