Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-26)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Who won the men’s title at the 2019 Wimbledon tennis tournament?

[A] Rafael Nadal
[B] Roger Federer
[C] Andy Murray
[D] Novak Djokovic

Answer: D [Novak Djokovic]

Q2.Who has been adjudged player of the tournament at the 2019 ICC Cricket World Cup?

[A] Eoin Morgan
[B] Ben Stokes
[C] Mark Wood
[D] Kane Williamson

Answer: D [Kane Williamson]

Q3.Pardeep Singh, who has created a new Commonwealth record in the clean and jerk category, is from which state?

[A] Haryana
[B] Punjab
[C] Himachal Pradesh
[D] Uttarkhand

Answer: B [Punjab ]

Q4.Which Indian woman wrestler has won gold in the 53kg category at Yasar Dogu International in Istanbul?

[A] Kavita Devi
[B] Babita Kumari
[C] Vinesh Phogat
[D] Sakshi Malik

Answer: C [Vinesh Phogat]

Q5.Which state has become the first Indian state to have water policy?

[A] Meghalaya
[B] Tamil Nadu
[C] Rajasthan
[D] Himachal Pradesh

Answer: A [Meghalaya ]

Q6.Which Bollywood personality is set to be honoured with honorary doctorate by Melbourne’s La Trobe University?

[A] Priyanka Chopra
[B] Shah Rukh Khan
[C] Madhuri Dixit
[D] Aishwarya Rai Bachchan

Answer: B [Shah Rukh Khan]

Q7.Which Indian surgeon has been conferred the Honorary Fellowship of The Royal College of Surgeons (FRCS) of Thailand?

[A] Ramakanta Panda
[B] Deep Goel
[C] P Raghu Ram
[D] Pradeep Chowbey

Answer: C [P Raghu Ram]

Q8.Which of the following NBFCs has become the first NBFC to get $100 million loan from AIIB for Green Energy Funding?

[A] L&T Finance Holdings
[B] HDB Financial Services
[C] Muthoot
[D] Tata Capital

Answer: A [L&T Finance Holdings]

Q9.Who won the women’s title at the 2019 Wimbledon tennis tournament?

[A] Angelique Kerber
[B] Naomi Osaka
[C] Serena Williams
[D] Simona Halep

Answer: D [Simona Halep]

Q10.Which state has become the first Indian state to get fund through World Bank’s climate resilience program?

[A] Tamil Nadu
[B] Kerala
[C] Andhra Pradesh
[D] Odisha

Answer: B [Kerala ]

Q11.Who has been selected for Sangeet Natak Akademi Fellowships in the field of performing arts?

[A] Tarun Bhattacharya
[B] Zakir Hussain
[C] Rajiv Naik
[D] Malini Awasthi

Answer: B [Zakir Hussain]

Q12.Ursula von der Leyen, who has been elected as the European Commission’s first female president, is from which country?

[A] Austria
[B] Poland
[C] France
[D] Germany

Answer: D [Germany]

Q13.Swarup Dutta, who passed away recently, was the veteran actor of which regional cinema?

[A] Odia
[B] Tamil
[C] Bengali
[D] Telugu

Answer: C [Bengali ]

Q14.The researchers at which University have developed a low-cost filter to remove arsenic from water?

[A] Delhi University
[B] IIT Bombay
[C] Tezpur University
[D] IISC Bangalore

Answer: C [Tezpur University]

Q15.Which state / UT government has launched “Happiness Utsav” in its schools?

[A] Haryana
[B] Rajasthan
[C] Madhya Pradesh
[D] Delhi

Answer: D [Delhi ]

Q16.Which state government has raised financial aid for Martyrs’ Kin to Rs.1 crore?

[A] Odisha
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Maharashtra

Answer: D [Maharashtra ]

Q17.Which country has become the 76th signatory country to join the International Solar Alliance (ISA) Framework Agreement?

[A] Norway
[B] Palau
[C] Sweden
[D] Latvia

Answer: B [Palau]

Q18.Which Indian woman sprinter has won gold in the 200m race at “Tabor Athletics”?

[A] Dutee chand
[B] VK Vismaya
[C] Hima Das
[D] Swapna Barman

Answer: C [Hima Das]

Q19.Which Indian Government campaign has won the Pacific Asia Travel Association (PATA) Gold Award 2019 in the “Marketing – Primary Government Destination” category?

[A] Swachh Bharat Abhiyan
[B] Find the Incredible You
[C] India Shining
[D] God’s Own Country

Answer: B [Find the Incredible You]

Q20.Who is the author of the book “Kargil: Untold stories from the War”?

[A] Rachna Bisht Rawat
[B] Mrunal Thakur
[C] Prakash Kovelamudi
[D] Lakshmi Manchu

Answer: A [Rachna Bisht Rawat]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment