Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-4)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:FIH is the international governing body of field hockey and indoor field hockey. Its headquarters are in Lausanne, __.

A] Switzerland
B] Austria
C] Netherlands
D] Italy

Answer: A[Switzerland]

Q 2:Max Verstappen is a Belgian-Dutch racing driver who competes under the Dutch flag in Formula One with _.

A] Ferrari
B] Red Bull Racing
C] BMW
D] Maserati

Answer: B[Red Bull Racing]

Q 3:Where is the headquarter of National Aluminium Company?

A] Bhubaneswar
B] Ranchi
C] Bokhara
D] Jamshedpur

Answer: A[Bhubaneswar]

Q 4:India has ranked __ rank in terms of money parked in Swiss National Bank.

A] 74th
B] 64th
C] 69th
D] 79th

Answer: A[74th]

Q 5:State Bank of India is observing its _ SBI Day on 1st July.

A] 65th
B] 64th
C] 66th
D] 63th

Answer: B[64th]

Q 6:__ will host first joint security exercise of International Security Alliance named ‘ISALEX19’.

A] Doha
B] Mascot
C] Abu Dhabi
D] Dubai

Answer: C[Abu Dhabi]

Q 7:Indian Naval Ship Tarkash has reached Alexandria, _ to participate in Western Fleet Overseas Deployment programme.

A] Turkey
B] Sudan
C] Egypt
D] Senegal

Answer: C[Egypt]

Q 9:Who is the Women and Child Development Minister?

A] Smriti Irani
B] Menaka Gandhi
C] Sushma Swaraj
D] Nirmala Sitharaman

Answer: A[Smriti Irani]

Q 10:The GST tax came into effect from July 1, __ through the implementation of One Hundred and First Amendment of the Constitution of India by the Indian government.

A] 2016
B] 2017
C] 2015
D] 2019

Answer: B[2017]

Q 11:Who is the Governor of Tamil Nadu?

A] Banwarilal Purohit
B] Edappadi K. Palaniswami
C] Guljari Lal Nanda
D] Prahlaad Sharma

Answer: A[Banwarilal Purohit]

Q 12:Jaya Arunachalam was an Indian social worker and the founder of Working Women’s Forum, a non-governmental organization based in the Indian state of __.

A] Karnataka
B] Tamil Nadu
C] Kerala
D] Maharashtra

Answer: B[Tamil Nadu]

Q 13:The 20th Edition of International Indian Film Academy (IIFA) Awards will be held in _.

A] Mauritius
B] Maldives
C] Nepal
D] Myanmar

Answer: C[Nepal]

Q 14:__ has withdrew from The International Whaling Commission.

A] Japan
B] Russia
C] Italy
D] Australia

Answer: A[Japan]

Q 15:Which of the following is not the Deputy Governors of RBI?

A] Viral Acharya
B] BP Kanungo
C] MK Jain
D] NS Vishwanathan

Answer: A[Viral Acharya]

Q 16:What is the Capital of Vietnam?

A] Ha Long Bay
B] Ho Chi Minh City
C] Hanoi
D] Da Nang

Answer: C[Hanoi]

Q 17:__ has crowned first women’s FIH Pro League champions over AustraliA]

A] Portugal
B] Argentina
C] Netherlands
D] Spain

Answer: C[Netherlands]

Q 18:Who has won OSJA Sportsperson Of The Year Award?

A] Amit Rohidas
B] Manpreet Singh
C] Harmanpreet Singh
D] Sardara Singh

Answer: A[Amit Rohidas]

Q 19:India has ranked __ in UN Women in Ministerial Position List 2019.

A] 78th
B] 77th
C] 79th
D] 76th

Answer: A[78th]

Q 20:India has signed Rs 200 crore deal with __ for acquiring Strum Ataka anti-tank missile.

A] Japan
B] Russia
C] Italy
D] Australia

Answer: B[Russia]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment